PRED NJOM JE NOVI IZAZOV: Atraktivna Korni promoviše ženski sport - uključila se u organizaciju predstojećeg Svetskog kupa! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.08.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I zbog nje će muška populacija pratiti ženski ragbi.

PRED NJOM JE NOVI IZAZOV: Atraktivna Korni promoviše ženski sport - uključila se u organizaciju predstojećeg Svetskog kupa! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/kazcarney

Nekadašnja engleska fudbalerka Karen Korni pridružila se promociji predstojećeg Svetskog kupa u ragbiju za žene, ističući paralele između uspeha fudbalske reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu pre dve godine i očekivanja od  turnira u ragbiju.

Korni, koja je odigrala poslednju od 144 utakmice za reprezentaciju 2019. godine, izrazila je nadu da će Svetski kup imati sličan uticaj na popularizaciju ženskog ragbija.

Legendarna engleska fudbalerka je istakla da je videla uticaj Evropskog prvenstva na ženski fudbal i izrazila oduševljenje što se još jedan veliki turnir održava u Engleskoj. Ona veruje da će Svetski kup biti katalizator za povećanje učešća žena u ragbiju, navodeći da je cilj privući dodatnih 100.000 žena da se bave ovim sportom. Takođe, istakla je značaj turnira za dalji razvoj ženskog sporta uopšte.

Svetski kup će se održati širom Engleske, pružajući priliku publici da vidi izvanredne sportistkinje. Korni je posebno istakla da očekuje spektakularnu atmosferu i ističući značaj turnira za razvoj mladih sportista u tom regionu.

 

Bivša fudbalerka je takođe istakla da je bila uključena u pregled budućnosti ženskog fudbala 2023. godine, predviđajući da bi taj sport mogao postati "industrija vredna milijardu funti". Iako ženski ragbi možda još uvek nije dostigao isti nivo razvoja, Korni je istakla napore engleskih igračica koje su uspele da etabliraju svoj status kao vodeća ekipa u ovom sportu i izrazila nadu da će domaća pobeda na Svetskom kupu predstavljati lansiranje u dalji razvoj sporta.

Korni je izrazila ponos na uspehe engleskih ragbstkinja, ističući njihov naporan rad i posvećenost. Kroz lično iskustvo treninga sa nekim od najboljih igračica, istakla je koliko je teškoće moguće prevazići u ženskom sportu i koliko je važno nastaviti sa promenama i napretkom u pravom smeru.

Karen Korni je istakla značaj Svetskog kupa u ragbiju za žene za razvoj ovog sporta, kao i ženskog sporta uopšte, te se raduje što će imati priliku da podrži i promoviše ovaj veliki događaj. S obzirom na njen doprinos sportu i angažman u promociji ženskog sporta, njeni komentari predstavljaju važan podsticaj za dalji razvoj ragbija za žene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading