HOĆE LI SAD BITI BOLJE? Šarl Lekler dobija novi motor na polovini sezone

Autor: Republika/ M.B.

Sport

23.08.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kreće u pohod!

HOĆE LI SAD BITI BOLJE? Šarl Lekler dobija novi motor na polovini sezone

Foto: Tanjug/AP

Vozač Ferarija Šarl Lekler

Šarl Lekler, vozač Ferarija i jedan od najtalentovanijih pilota u Formuli 1, dobio je novi motor na 15. trci sezone, što je važan trenutak za njegovu kampanju u 2024. godini. Ovaj novi motor dolazi sa sveobuhvatnim unapređenjima, uključujući unapređeni motor sa unutrašnjim sagorevanjem, turbopunjač, MGU-K (Motor Generator Unit – Kinetic) i novi izduvni sistem. Ova poboljšanja su ključna za poboljšanje performansi bolida SF-24, u pokušaju da se Lekler vrati u borbu za visoke pozicije.

Kako je sezona ušla u sredinu, Ferari je odlučio da iskoristi sve dostupne resurse kako bi unapredio bolid i omogućio Lekleru da postigne bolje rezultate. Novi motor je deo strategije za poboljšanje brzine i pouzdanosti, što je posebno važno kako bi se nadoknadili izgubljeni bodovi u prethodnim trkama.

 

 

Iako je uvođenje novog motora pozitivno za performanse, dolazi sa svojim izazovima. Naime, Lekler je već dostigao maksimum dozvoljenih zamena komponenti, što znači da će svaka dodatna zamena turba, MGU-K ili motora sa unutrašnjim sagorevanjem rezultirati kaznom pomeranja unazad na startnom gridu.

Ova strategija može uticati na Leklerovu poziciju u kvalifikacijama i trkama, ali Ferari je odlučio da preuzme rizik u nadi da će novi motor doneti značajan napredak u performansama. S obzirom na to da je Lekler u prethodne dve trke pokazao značajan napredak, uključujući izuzetno uspešno učešće u trci za Veliku nagradu Belgije, gde je završio na podijumu, tim veruje da će novi motor dodatno poboljšati njegove šanse.

Nakon trke u Belgiji, koja je bila pretežno pozitivna za Leklera, sa podijumom koji je označio početak "letnjeg raspusta", Ferari se nada da će novi motor omogućiti Lekleru da nastavi sa dobrim rezultatima i vrati se u borbu za visoke pozicije u preostalih nekoliko trka sezone. Sa pojačanjima i strategijama koje tim primenjuje, sledeće trke bi mogle biti ključne za ostvarivanje ciljeva Ferarija i za Šarla Leklera, koji i dalje teži ka vrhu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Očekivanja su visoka, a prva prilika da se testira efikasnost novog motora biće na sledećoj trci, koja se održava ovog vikenda. Ferari i Lekler će se truditi da maksimiziraju potencijal koji donose ova tehnička unapređenja, a navijači će sa nestrpljenjem pratiti kako će novi motor uticati na performanse i rezultate na stazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading