VELIKA TUGA U ZVEZDI! Preminula legendarna rekorderka!

Autor:

Sport

17.08.2024

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavila je dubok trag u jugoslovenskom sportu.

VELIKA TUGA U ZVEZDI! Preminula legendarna rekorderka!

Foto: printscreen/facebook/Atletski savez Jugoslavije

Olga Rožđalovska Acić

Jedna od najvećih legendi srpske atletike, gospođa Olga Roždalovska Acić, preminula je danas u svojoj 93. godini, na dan kada je trebalo da proslavi svoj rođendan.

Olga je bila istaknuta ličnost u svetu atletike, a njena strast prema "kraljici sportova" bila je neverovatna.

Rođena je 17. avgusta 1931. godine u Požarevcu, Olga je svoju ljubav prema atletici otkrila 1952. godine. Osim što je bila jedna od najboljih atletskih sudija u staroj Jugoslaviji, postala je i jedan od najboljih svetskih atletskih statističara. Sa oko 3.000 suđenih takmičenja, Olga je i danas rekorderka jugoslovenske i srpske atletike.

Olga je bila neizostavan deo Atletskog kluba Crvena zvezda više od 70 godina, obavljajući različite funkcije, od člana Upravnog odbora, pa sve do predsednika kluba i počasnog predsednika. Njen doprinos je bio od presudnog značaja za razvoj atletike u Srbiji.

Ona je bila ne samo velika ličnost u atletici, već i posvećena majka i baka. Njena ćerka Milena i unuk Uroš nastavili su porodičnu tradiciju, baveći se atletikom i ističući se kao istaknuti atletski sudija.

Olga je iza sebe ostavila neizbrisiv trag, kako kroz svoj rad u atletici, tako i kroz objavljivanje velikog broja stručnih članaka iz oblasti istorije atletike i statistike. Njeni doprinosi su ostavili neizbrisiv pečat u svetu atletike.

Sahrana gospođe Olge Roždalovske Acić održaće se u utorak u 14.30 na Novom groblju u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading