UMRO OLIMPIJSKI ŠAMPION! Velika tragedija potresla svet sporta

Autor:

Sport

17.08.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je neizbrisiv trag

UMRO OLIMPIJSKI ŠAMPION! Velika tragedija potresla svet sporta

Foto: Imago Images

Olimpijska Karijera

Fric Šmit, bivši nemački hokejaš na travi, ostavio je neizbrisiv trag u svetu sporta učešćem na tri uzastopna Olimpijska turnira. Rođen 19. marta 1943. godine u Majncu, Šmit je predstavljao Nemačku na Olimpijadi u Meksiko Sitiju 1968. godine, zatim na Olimpijadi u Minhenu 1972. godine gde je osvojio zlatnu medalju, i na Olimpijadi u Montrealu 1976. godine. Njegovo učešće na Olimpijskim igrama bilo je od izuzetnog značaja za nemački hokej na travi, a njegovi doprinosi sportu nisu ostali neprimećeni.

Sportska Ostavština

Šmit je tokom svoje karijere bio prepoznat kao jedan od najboljih igrača svog vremena, a njegova predanost hokeju na travi bila je neosporna. Osim što je bio izuzetno uspešan igrač, Šmit je nastavio da doprinosi sportu i nakon završetka igračke karijere, radeći kao trener i mentor mladim igračima. Njegova posvećenost hokeju na travi ostavila je dubok trag i inspirisala mnoge buduće generacije sportista.

Nasleđe i Sećanje

Fric Šmit preminuo je 17. avgusta 2024. godine u 82. godini života, ali će njegovo nasleđe i sećanje nastaviti da žive kroz istoriju nemačkog hokeja na travi. Njegova zlatna medalja osvojena na Olimpijadi u Minhenu 1972. godine ostaje kao simbol izuzetnog sportskog dostignuća, dok njegova posvećenost sportu ostaje inspiracija za sve buduće generacije sportista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading