NEĆE BITI LAKO: Žreb je rekao svoje - srpske klubove očekuje pakao na putu ka eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.08.2024

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se evropska kruna vrati u zemlju olimpijskih šampiona.

NEĆE BITI LAKO: Žreb je rekao svoje - srpske klubove očekuje pakao na putu ka eliti!

Foto: Starsport

Duel na meču Novi Beograd- Pro Reko

Vaterpolo reprezentacija Srbije stigla je do trećeg uzastopnog zlatnog odličja na Olimpijskim igrama čime je samo po ko zna koji put dokazano da je naša zemlja velesila u ovom sportu.

Nakon reprezentativnih obaveza sada se okrećemo klupkim obavezama, a nakon žreba koji je održan u Zagrebu, poznat je put naših vaterpolo klubova ka grupnoj fazi LEN Lige šampiona.

Trostruki uzastopni šampion Srbije, ekipa Novog Beograda pokušaće u predstojećoj takmičarskoj godini da se još jednom plasira na završni turnir, ali je želja svih u prestoničkom klubu da se konačno titula šampiona Evrope vrati u našu zemlju.

Srpski šampion će se u predstojećoj sezoni takmičiti u grupi A LEN Lige šampiona, a za protivnije će imati nemački Hanover, rumunsku Steauu i pobednika kvalifikacione grupe C u kojoj se nalaze Breša, Špandau, Oradea, Enka i PAOK.

Pored Novobeograđana u kavlifikacionom ciklusu učestvuju i kragujevački Radnički i ekipa Šapca.

Republika

Foto: printscreen

Šampion i dalje sanja evropsku krunu

 

Kragujevčani su svrstani u kvalifikacionu grupu B zajedno sa Vuljagmenijem, Zuglom i zagrabačkom Mladosti, a ukoliko prebrode kvalifikacije plasiraće se u grupu B LŠ gde se nalaze aktuelni šampion Evrope Ferencvaroš, Jadran iz Splita i Dinamo iz Tbilisija.

Ekipa Šapca za protivnike u kvalifikacijama ima Sabadelj, Ortiđu i PAN, a pobednik ove kvalifikacione grupe za protivnike u grupnoj fazi imaće Olimpijakos, Savonu i kotorski Primorac.

Da podsetimo, prethodne sezone je budimpeštanki Ferencvaroš prekinuo trogodišnju dominaciju italijanskog Pro Reka, a poslednji put je trofej namenjem najboljoj evropkoj vaterpolo ekipi stigao u Srbiju 2013. godine kada se Crvena zvezda popela na krov Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading