EKSKLUZIVNO: Ženski rukometni klub Partizan pred start sezone izabrao novo rukovodstvo - Nina Mitić u crno-beloj fotelji!

Autor: Irena Đurđević

Sport

23.07.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnica ministra Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, kao dete Partizana, bez imalo oklevanja prihvatila poziv RK Beograd koji se posle plasmana u Super „A“ ligu po želji Sportskog društva i uprave kluba priključio sportskoj porodici iz Humske 1.

EKSKLUZIVNO: Ženski rukometni klub Partizan pred start sezone izabrao novo rukovodstvo - Nina Mitić u crno-beloj fotelji!

Foto: Privatna arhiva/Nina Mitić

Nina Mitić

Odavno je izabrala da joj primarno zanimanje bude bespoštedna borba za ženska prava. Sada ima i novo radno mesto, od pre nekoliko dana je i predsednica ženskog rukometnog kluba Partizan. Pomoćnica ministra Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Nina Mitić za čitaoce portala Republika.rs otkriva kako se baš ona našla u crno-beloj fotelji:

- Poziv je bio direktan, profesionalan do te mere da sam odmah shvatila da sam spremna na saradnju. Poznato je da sam dete Partizana i upravo zbog toga nisam oklevala ni sumnjala u svoju odluku.

Pred Vama je veliki sportski izazov.

- Novi posao je istovremeno veliki izazov ali i odgovornost za sve u klubu. Za mene lično i velika čast jer mi je ukazano veliko poštovanje da sa timom pokušam da ostvarim što bolji rezultat kako bih opravdala poverenje koje mi je dato.

Partizan u sezonu ulazi sa visokim ambicijama.

- Za početak moramo da budemo realni i objektivni, ali ne i i skromni u pogledu rezultata u sezoni pred nama jer to nije ni cilj ni politika kluba.

Sportski cilj se zna.

- Sportski cilj nam je da budenmo najbolji i prvi na tabeli u Super „A“ ligi, ali da bismo to i ostvarili na parketu plan je da u predstojećoj sezoni sačuvamo plasman u ovom rangu i budemo stabilan superligaš.

Sastav lige je jak.

- Odmerićemo snagu sa već iskusnim i jakim ekipama u Ligi, ali to samo pojačava sportsku želju da se u bliskoj budućnosti domognemo i prvog trofeja.

Da li kao „prva dama“ ŽRK Partizan več imate „čarobnu formulu“ da crno-bele devojke preuzmu primat od „večitog rivala“ već u prvoj sezoni?

- Bilo bi neozbiljno sa moje strane da otkrivam sve adute i planove, ali ono što u ovom momentu mogu da kažem je da ćemo sve da ostavimo za parketu. Shodno potencijalnu tima oko mene i mom ličnom, sportska javnost i navijači mogu da očekuju neočekivano.

Uprava kluba je sastavljna od dokazanih ljudi od sporta, od rukometa i svih sfera društva.

- Sve nas karakterišu: znanje, hrabrost, borbenost, srčanost... Svi imamo isti sportski cilj da se izborimo za pobedu i što bolji plasman. Krećemo zajedno od nule da napravimo rezultat vredan pažnje.

Od kada datira Vaša ljubav prema Partizanu?

- Moj otac, Vojin Višekruna je igrao košarku u čuvenoj šampionskoj generaciji iz 1976. godine. I sama sam igrala košarku u Partizanu, prošla sve selekcije u podmlatku crno-belih, ali zbog povrede kolena nisam ni debitovala za prvi tim ni nastavila da se bavim košarkom. 

Foto: Privatna arhiva/Nina Mitić

Otac Nine Mitić je bio član KK Partizan

 

Ljubav prema Partizanu ste preneli i na sina.

- Moj sin ima deset godina i takođe je dete Partizana, tako je tradicija privrženosti crno-belim bojama ostala u porodici.

Koliko vremena imate za trening sada?

- Verovali ili ne i dan danas treniram svaki dan. Koliko god da sam umorna i da imam obaveza, moj dan počinjem jutarnjim treningom.Vikendom često idem da planinarim ili da jašem konje.

Koje sportove, pored rukometa, stignete da ispratite?

- Pored rukometa, košarka je moja prva ljubav. Fudbal pratim zbog klinca, moj sin je ostrašćen fudbalom i iz tog razloga sam u toku sa apsolutno sa svim fudbalskim dešavanjima.

Koja Partizanova pesma Vam je omiljena?

- Spada u kategoriju „stare škole“ Partizanovaca, tako da je tradicionalna pesma „Volim Partizan crno bele boje“ moj izbor.

 Koliko je značajno da žena bude na čelu kluba u tzv.“muškom sportu“?

- Ne postoji muški ili ženski sport, postoji samo da li ste talentovani za neki sport ili ne. U svojoj profesionalnoj karijeri se upravo suočavam sa ovakvim predrtasudama i stereotipima i nikada neću da prestanem da se borim za ljudskih prava. Republika Srbija je u proteklom periodu upravo prepoznala važnost u osnaživanju žena i devojčica u svim sferama javnih politika ali i u sportu.

Shodno tome Vi ste prava osoba na pravom mestu?

- Vreme će sve da pokaže – zaključila je nova predsednica ŽRK Partizan.

Nina Mitić, na novom zadatku u svom Partizanu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading