IZNENAĐENJE NA PRVOM TRENINGU VN MAĐARSKE! Španac najbrži na Hungaroringu!

Autor:

Sport

19.07.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni šampion završio je na drugom mestu.

IZNENAĐENJE NA PRVOM TRENINGU VN MAĐARSKE! Španac najbrži na Hungaroringu!

Foto: www.profimedia.rs

Vozač Ferarija, Karlos Sainc, bio je najbrži na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske.

Na stazi Hungaroring, Španac je ostvario impresivan rezultat od 1:18,713 minuta, čime je zauzeo prvo mesto.

Aktuelni svetski šampion, vozač Red Bula, Maks Ferštapen, pridružio se Saincu na postolju, zauzevši drugu poziciju sa zaostatkom od 0,276 sekundi. Karlosov klupski kolega iz Ferarija, Šarl Lekler, takođe se istakao osvojivši treće mesto sa zaostatkom od 0,298 sekundi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šarl Lekler

Vozač Mercedesa, Džordž Rasel, pokazao je svoje umeće osvojivši četvrto mesto, dok je mladi "pilot" iz Zaubera, Džou Gvanju, zauzeo petu poziciju. Lando Noris iz Meklarena uspeo je da stigne do šestog mesta, a među prvih 10 vozača su se našli i Oskar Pjastri, Juki Cunoda, Lens Strol i Britanac Luis Hamilton.

Danas nas očekuje drugi trening, dok je za sutra planiran treći trening i kvalifikacije koje startuju u 16 časova. Velika nagrada Mađarske vozi se u nedelju od 15 časova, obećavajući uzbuđenje i neizvesnost na stazi Hungaroring.

U generalnom plasmanu, vodi branilac titule Ferštapen sa 255 bodova, prati ga Lando Noris sa 171 poenom, trećeplasirani Šarl Lekler ima 150, a Kalros Sainc četiri boda manje od klupskog kolege (146).

Potom slede, ovim redosledom: Oskar Pjastri (Meklaren, 124), Serhio Perez (Red Bul, 118), tandem Mercedesa Džordž Rasel (111) i Luis Hamilton (110), dok spisak od Top 10 zaključuje dvojac Aston Martina - Fernando Alonso (45) i Lans Strol sa 23 boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading