SRBIJO, RADUJ SE! Aldin Ćatović osvojio ZLATNU medalju na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

21.07.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle drugog mesta u trci na 1.500 metara, popeo se i na najviše postolje dan kasnije.

SRBIJO, RADUJ SE! Aldin Ćatović osvojio ZLATNU medalju na Evropskom prvenstvu!

Foto: SAS

Aldin Ćatović

Poslednji dan Evropskog prvenstva za mlađe juniore doneo je našoj zemlji još dve medalje, čime su naši mladi atletičari nastavili da oduševljavaju svojim izuzetnim rezultatima.

Vuk Šolaja osvojio je bronzanu medalju u skoku uvis, preskočivši 2.08 metara. Ovaj sjajan rezultat potvrđuje Vukov talenat i predanost, a bronzana medalja je kruna njegovog truda i napornog rada.

- Veoma sam srećan, možda je moglo da bude i zlato, ali nažalost nisam uspeo da preskočim visinu od 2.11 m, biće vremena - rekao je Šolaja.

Republika

Foto: SAS

Vuk Šolaja

Aldin Ćatović je nastavio da dominira na šampionatu. Nakon što je juče osvojio srebrnu medalju u trci na 1500 metara, danas je postao ŠAMPION EVROPE u trci na 3000 metara, postavivši rekord šampionata  vremenom od 8:07.03. Aldin je još jednom pokazao zašto je jedan od najperspektivnijih mladih atletičara, donoseći ponos našoj zemlji.

- Osećaj je predivan. Oborio sam rekord šampionata koji je postavljen od strane mog kolege iz kluba, Elzana Bibića. Zahvaljujem se celom timu na podršci, ovo je moja disciplina na kojoj do sad još nisam izgubio - rekao je Aldin.

Do kraja dana očekuje nas očekuje još nekoliko finala i to u bacanju diska, na 800 m, na 400 m prepone i u višeboju.

Treba podsetiti da je i Adriana Vilagoš na mitingu Dijamantske lige postavila nacionalni rekord u bacanju koplja napravila sjajan rezultat, pa je ova nedelja za srpske atletičare više nego uspešna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading