ZBOG SOPSTVENE GREŠKE OSTAO JE BEZ MEDALJE: Neverovatan propust britanskog atletičara - šokantna trka na 200 metara! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.07.2024

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za rubriku "verovali, ili ne".

ZBOG SOPSTVENE GREŠKE OSTAO JE BEZ MEDALJE: Neverovatan propust britanskog atletičara - šokantna trka na 200 metara! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/European Athletics

Nade britanskog sprintera Džejka Odi-Džordana da se plasira u finale trke na 200 metara na Evropskom atletskom prvenstvu za mlađe od 18 godina su propale nakon pogrešnog proračuna koje je dovelo do njegove diskvalifikacije u kvalifikacionoj trci.

Odi-Džordan, koji je imao značajnu prednost u odnosu na ostale takmičare, napravio je ključnu grešku potcenjujući svoje protivnike i precenjujući svoju prednost. Kao rezultat toga, umesto slavljeničkog plasmana u finale, zauzeo je četvrto mesto sa vremenom od 22.12 sekundi, što je rezultiralo eliminacijom iz takmičenja.

U neočekivanom obrtu događaja, Odi-Džordan se našao nadmašen od strane protivnika jer je greškom usporio, verujući da ima udobnu prednost. Uprkos početnoj prednosti, njegovi protivnici su nastavili da guraju napred, konačno ga prestigavši dok je prelazio cilj. Ova skupa pogrešna procjena nije samo dovela do njegove diskvalifikacije, već je i poslužila kao bolan podsetnik na nemilosrdnu prirodu takmičarske atletike.

Nakon trke, Odi-Džordan je preuzeo punu odgovornost za grešku, priznajući da je njegova sopstvena pogrešna procena dovela do razočaravajućeg ishoda:

- U redu je, moja greška. Ne mogu biti tužan zbog ničega osim zbog sebe. Osećao sam se dobro, mogao sam istrčati ispod 21 sekunde - istakao je Britanac.

 

 

Neočekivani obrt događaja na Evropskom atletskom prvenstvu za mlađe od 18 godina u Banskoj Bistrici znači da visoko cenjeni sprinter neće učestvovati u finalu trke na 200 metara. Samo mesec dana ranije, Odi-Džordan je pretrčao istu distancu za impresivnih 20.55 sekundi, što čini njegovu pogrešnu računicu u kvalifikacionoj trci još iznenađujućijim.

Upkos ovom neuspehu, iskustvo Odi-Džordana predstavlja svedočanstvo o nepredvidivoj prirodi takmičarskog sporta i neprocenjivim lekcijama koje se mogu izvući i iz uspeha i iz neuspeha.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading