TAKO SE BORI ZA SRBIJU! Adriana Vilagoš OBORILA nacionalni rekord! Ćatoviću SREBRO na EP!

Autor:

Sport

20.07.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni uspesi srpskih atletičara.

TAKO SE BORI ZA SRBIJU! Adriana Vilagoš OBORILA nacionalni rekord! Ćatoviću SREBRO na EP!

Foto: www.profimedia.rs

Na mitingu Dijamantske lige koji se održava u Londonu, srpska bacačica koplja, Adriana Vilagoš, ostvarila je izuzetan uspeh postavivši nacionalni rekord rezultatom od 65,58 metara.

Ovaj impresivan rezultat mlada atletičarka postigla je u petoj seriji takmičenja, obarajući kako svoj lični, tako i rekord Srbije koji je do tada iznosio 64,42 metara, postavljen u Rimu ranije ove godine.

Treba reći da je takmičenje u Engleskoj i dalje u toku, Adriana Vilagoš se već nalazi na drugom mestu, a njena izuzetna sportska veština i upornost su joj omogućile da postigne ovaj izuzetan rezultat.

Uz ovo izvanredno dostignuće u atletici, Srbija se može ponositi i osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Aldin Ćatović je osvojio drugo mesto u svojoj disciplini, donoseći veliku radost svojoj zemlji.

 

 

Trku na 1500 metara završio je sa vremenom 03:55,14 što je bilo dovoljno za drugo mesto na podijumu. Ovo je samo jedan u nizu njegovih dostignuća.

Od početka trka Aldin je bio u samom vrhu, a u poslednjoj trećini se za zlato borio rame uz rame sa Čehom Filipom Toulom.

Na kraju je rival slavio rezultatom 03:54,77, dok je bronza pripala Aliosu Abrahamu iz Francuske sa 03:55,56.

Ćatović je bio prvi nakon kvalifikacija, a fanovi srpske atletike se nadaju da je ovo samo jedna u nizu njegovih medalja u predstojećem periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading