KAKAV PREOKRET! Zvezda i Partizan se borili za treču titulu šampiona Balkana

Autor:

Sport

18.07.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli osvojili EBL.

KAKAV PREOKRET! Zvezda i Partizan se borili za treču titulu šampiona Balkana

Foto: Starsport

Navijači Partizana i Crvene zvezde

Crvena Zvezda je osvojila svoju treću titulu LoL šampiona Balkana, i to pobedom u prvom istorijskom derbiju u finalima ovog vrsnog takmičenja.

Prošle su dve ipo godine od kako su crveno-beli prethodni put podigli EBL trofej, a do het-trika su došli na način koji će se dugo prepričavati.

Ne samo da su u finalu savladali Partizan, koji im je tokom cele sezone bio najveći rival, već im je to pošlo za rukom iako su gubili 0-2 na startu meča.

Partizan i Zvezda su demonstrirali apsolutnu dominaciju tokom grupne faze šampionata, završivi ga sa ukupnim 12-2 skorom, odnosno čak četiri pobede više od najbližih pratioca.

Ovo je značilo da nas je večiti derbi čekao i na startu plejofa, kad su se Zvezda i Partizan sastali u jako zanimljivoj borbi za direktan plasman u veliko finale. Fascinantna je činjenica da je i tada Zvezda gubila 0-2, da bi na kraju trijumfovali 3-2, odnosno da smo videli identičan rasplet kao i u meču za titulu.

Predvođeni veteranima i ujedno nekadašnjim saigračima, na čelu crno-belih se nalazi Aljoša "Milica" Kovandžić, jedini Srbin koji je zaigrao u elitnoj evropskoj LoL ligi, dok je u redovima crveno-belih nastupao Nikola "Nikola" Đorđević, nekadašnji ADC famoznog Kliktecha.

U redovima Zvezde se našao i Bugarin Aleksandar "Avarice" Dimitrov, koji je proglašen za MVP-a lige. A nagradu za trenera sezone je odneo i Bernardo "BerNNas" Carvalho, portugalski stručnjak koji od ove sezone trenira crveno-bele.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Partizan je žestoko otvorio finale sa dve brze pobede u partijama koje su trajale oko pola sata igre. U prvoj je rezultat u killovima iznosio 19-4, a u drugoj 14-6. Međutim, Zvezda je još jednom prikazala impresivnu odlučnost da se do samog kraja bori za titulu.

Iako je Partizan vodio u resursima u trećoj partiji, Zvezda uspeva da napravi dva killa u odbrani baze, pređe u kontranapad i smanji zaostatak na 1-2. Poveo je Partizan u četvrtoj partiji, ali opet je Zvezda bolje igrala u nastavku i uspela da dođe do druge pobede, iako su četvrtu partiju završili sa manje killova od rivala. 

U odlučujućoj petoj partiji videli smo znatno sporiju igru, a prvi killovi su pali tek u 28. minutu igre, što ne bi začudilo i da je rekord sezone. Upravo tada je Zvezda i uzela Barona što su znali da iskoriste i pritisnu potpuno nemoćni Partizan, koji u nastavku stavlja sve karte na drejka kog ubijaju, ali pritom gube četiri igrača, i Crvena Zvezda lako dolazi do protivničke baze i rušenjem nexusa stavlja tačku na veliko finale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading