NEKI PROFITIRAJU, DOK DRUGI ŠTRAJKUJU: Ne baš dobra atmosfera u Parizu pred Olimpijske igre!

Autor:

Sport

11.07.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Grad svetlosti'' biće poprište velikog sportskog događaja.

NEKI PROFITIRAJU, DOK DRUGI ŠTRAJKUJU: Ne baš dobra atmosfera u Parizu pred Olimpijske igre!

Foto: x.com

Uoči predstojeće Olimpijade u Parizu, zaposleni u Nacionalnom centru za kulturu i umetnost "Žorž Pompidu" stupili su u štrajk, zahtevajući olimpijski dodatak zbog očekivane veće posete tokom trajanja Igara. Turisti iz celog sveta, koji su se uputili ka ovom popularnom muzeju, nisu mogli da uđu jer su vrata bila zaključana, a čak ni biblioteka nije radila. Kupljene karte su vraćene, ali to nije umirilo nezadovoljne posetioce.

Sindikalni predstavnici ističu da su razgovarali sa direkcijom muzeja, ali da nisu naišli na razumevanje. Uprkos tome, istrajavaju u zahtevu za štrajkom sve do 8. septembra, dana kada se završavaju Paraolimpijske igre. Ova situacija pokazuje koliko su radnici odlučni da ostvare svoje zahteve i da se njihov glas čuje.

U Francuskoj, gde radnički sindikati imaju jak uticaj, Vlada je nedavno odobrila dodatni bonus od 1.500 evra za oko sto hiljada javnih službenika koji će raditi tokom Olimpijade i Paraolimpijskih igara. Razlog za ovo povećanje primanja leži u očekivanom većem opterećenju poslom i odustajanju od korišćenja godišnjeg odmora tokom letnjeg raspusta dece.

Razne grupe javnih službenika su izborile značajna povećanja primanja, uključujući policajce, vatrogasce, lekare, železničare, radnike u gradskoj čistoći, vozače metroa, kontrolore letenja i druge. Ovo pokazuje koliko je važno obezbediti zadovoljavajuće uslove rada tokom velikih međunarodnih događaja poput Olimpijade.

Policajci i žandarmi su izborili bonus od 1.900 evra, dok će vatrogasci svoje primanja uvećati za 1.600 do 1.900 evra, u zavisnosti od angažovanja tokom Olimpijade. Železničari su takođe uspeli da izdejstvuju bonus od 1.500 do 1.900 evra, dok vozači metroa mogu da računaju na povišicu do čak 2.500 evra. I ostale grupe, poput radnika na održavanju, čistača, lekara i medicinskih tehničara, takođe su izborile značajna povećanja zarada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading