SREDNJOŠKOLCI OTIŠLI PO TITULU: Makao domaćin Svetskog prvenstva u košarci!

Autor:

Sport

23.06.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi rival je Brazil.

SREDNJOŠKOLCI OTIŠLI PO TITULU: Makao domaćin Svetskog prvenstva u košarci!

Foto: SŠSS

Sve je spremno za novi spektakl školskog sporta. Na redu je Svetsko prvenstvo u košarci, kod dečaka i devojčica, uzrast srednjoškolaca.

Srbija ima predstavnika u muškoj konkurenciji, a to mesto pobedom na državnom finalu obezbedili su momci Gimnazije Kraljevo (Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević, Vojin Gojković, profesor trener Vladimir Radanović).

Naši predstavnici stigli su danas u Makao, posle dugog puta, iz Beograda, preko Istanbula  i Hong Konga. U delegaciju su i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. 

Srbija je u grupi sa Brazilom, Kinom, Makaom i Ugandom. Uz mečeve u košarci, biće organizovan i Kulturni dan, gde će učesnici moći da predstave svoj grad i državu. Prvi meč u grupi igramo protiv Brazila, 25. maja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading