NAKON POLA VEKA: Užice domaćin 59. Međuopštinskih sportskih igara

Autor:

Sport

21.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored najavljenih 18 takmičarskih disciplina, uvrštena su još tri sporta u program igara.

NAKON POLA VEKA: Užice domaćin 59. Međuopštinskih sportskih igara

Foto: FK Brodarac

Stadion Užice

Pored titule Prestonice kulture Srbije koju grad Užice nosi ove godine, od 10. jula, ovaj grad biće i prestonica sporta - nakon pola veka, Međuopštinske omladinske sportske igre održaće se sve do 14. jula, koje okupljaju oko 2500 sportista, iz 35 opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji se takmiče u 18 sportskih disciplina. Prema rečima gradonačelnice Užica, dr Jelene Raković Radivojević, intenzivne pripreme za ove sportske susrete, uveliko, su u toku, sa posebnim akcentom na bezbednost učesnika.

- Sa ponosom mogu da istaknem da smo intenzivno i predano radili na organizaciji i pripremama Međuopštinsklim omladinskih sportskih igara, i da će svi aspekti bezbednosti biti na visokom nivou, pa će tako svi učesnici, kao i treneri i sudije, ali i ostali gosti, biti bezbedni, s obzirom  na to da nas očekuje veliki broj učesnika, kao i paralelna takmičenja istovremeno, ali i večernji koncerti svih dana trajanja susreta - rekla je Raković Radivojević.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jelena Raković Radivojević

Prema rečima gradonačelnice, obezbeđen je i smeštaj svim učesnicima i gostima, kao i obroci tokom sva četiri dana. 

- Za svaki segment igara predviđen je koordinator koji, sa svojim timom, raspoređuje učesnike u smeštajne jedinice koje su očišćene, sređene, i potpunom opremljenošću spremne za boravak svih naših gostiju. Biće obezbeđena i sva tri obroka za sve naše učesnike, gde smo puno pažnje posvetili i na osmišljavanje jela, kako bismo očuvali svežinu, s obzirom na to da nas očekuju i velike vrućine. U skladu sa visokim temperaturama, ali i takmičenjima u svim disciplinama koje su u toku čitavog dana, zdravstvena zaštita je na visokom nivou, pa ćemo tokom 24 časa imati stalni medicinski nadzor i pratnju - dodala je Raković Radivojević.

Pored pomenutih 18 takmičarskih disciplina, uvrštena su još tri sporta u program igara. Uzimajući u obzir da grad Užice poseduje bazen, kao i da je sve popularniji basket 3X3 koji je i na programu Olimpijskih igara od 2017. godine, nove discipline na ovogodišnjoj manifetsaciji su: plivanje i vaterpolo za muškarce i basket 3X3 za muškarce i žene.

Zvanično otvaranje planirano je za 10. jul, u 18 časova, na Stadionu "Radomir Antić", a u program Međuopštinskih omladinskih sportskih igara ulaze i koncerti tokom svih dana. Dr Raković Radivojević ističe da će, poznatim grupama i izvođačima, predgrupe biti lokalni izvođači.

- Svi planirani koncerti održavaće se na Gradskom trgu u 21 čas, a prvog dana, nakon svečanog otvaranja, očekuje nas koncert Dejana Petrovića i Big benda. Veče nakon toga, 11. jula, nastupa Amadeus bend, 12. jula očekuje nas Željko Vasić, a poslednje veče, 13. jula, grupa Kerber imaće završni koncert - kazala je gradonačelnica Užica.

Pored predviđenih koncerata, svi učesnici i gosti, ali i drugi posetioci grada Užica, imaće priliku da posete i Narodni muzej, Hidrocentralu "Pod gradom", Jokanovića kuću i Gradsku galeriju koje, u okviru Prestonice kulture, imaju redovne izložbe, gde će ih dočekati kustosi. Ulaz u sve navedene ustanove kulture je besplatan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading