DRAMA U UŽICU: Devojka pala kroz prozor stana

Autor:

Hronika

12.06.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji o tome kako je do toga došlo za sada nisu poznati.

DRAMA U UŽICU: Devojka pala kroz prozor stana

Foto: Shutterstock

Sinoć u Ulici Lazara Mutapa u Užicu dogodio se tragičan incident kada je devojka pala kroz prozor sa nižeg sprata višespratnice. Prema nezvaničnim podacima, devojka je pala kroz prozor sa prvog sprata, ali detalji o tome kako je do toga došlo za sada nisu poznati. Na lice mesta su ubrzo stigle policijske snage, kao i ekipa Hitne pomoći koja je povređenu devojku transportovala u bolnicu.

Nakon što je devojka pala kroz prozor, ekipa Hitne pomoći odmah je reagovala i pružila neophodnu medicinsku pomoć. Brza intervencija Hitne pomoći omogućila je da povređena devojka bude transportovana u bolnicu gde joj je pružena dalja medicinska nega.

S obzirom na to da su okolnosti pod kojima je devojka pala kroz prozor još uvek nepoznate, policija će sprovesti detaljnu istragu kako bi utvrdila šta je dovelo do ovog nesrećnog događaja. Detalji o tome kako je i zašto devojka pala kroz prozor biće poznati nakon završene istrage.

Ako neko povredi glavu, postupak zavisi od ozbiljnosti povrede. Evo nekoliko opštih koraka koje možete slediti:

Procenite situaciju: Ako je osoba onesvešćena, proverite disanje i puls. Ako je moguće, pozovite hitnu pomoć odmah.

Osigurajte sigurnost: Premestite osobu na sigurno mesto kako biste izbegli dodatne povrede, ako je moguće.

Ne pomerajte ozleđenu osobu: Ako osoba nije u opasnosti od daljih povreda i normalno diše, pokušajte je zadržati nepomičnom dok ne stigne medicinska pomoć.

Stabilizujte vrat: Ako postoji sumnja na povredu vrata, važno je ne pomerati glavu i vrat osobe. Koristite ruke da držite glavu u neutralnom položaju.

Kontrolišite krvarenje: Ako osoba ima vidljive rane na glavi, nježno ih pritisnite sterilnim gazom ili krpom kako biste zaustavili krvarenje.

Osigurajte protok vazduha: Ako osoba nije disala ili nema normalan puls, započnite postupak oživljavanja ako ste obučeni za to.

Nemojte davati hranu ni piće: Ako je osoba onesvešćena ili ima teške povrede glave, nemojte davati nikakvu hranu ili piće dok ne stigne medicinska pomoć.

Pratite stanje: Ako je osoba svesna, pitajte je o bilo kakvim simptomima kao što su mučnina, vrtoglavica ili bol. Pratite ih i beležite sve promene u stanju.

Najvažnije je zapamtiti da u slučaju povrede glave, posebno ako postoji sumnja na ozbiljnu povredu mozga, treba hitno zatražiti medicinsku pomoć. Bolje je biti oprezan i dobiti stručnu pomoć nego riskirati komplikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading