SKANDAL-MAJSTORI: Neshvatljiva odluka čelnika evropske atletike! Nakon Angeline i Adriana ostala bez zaslužene nagrade!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.06.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista je teško razumeti odluku ljudi koji odlučuju o dodeljivanju nagrada za ostvarenja u "kraljici sportova".

SKANDAL-MAJSTORI: Neshvatljiva odluka čelnika evropske atletike! Nakon Angeline i Adriana ostala bez zaslužene nagrade!

Foto: Tanjug/AP

Samo nekoliko dana je proteklo otkako je mlada Angelina Topić donela srpskoj atletici srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu, koje se održava u italijnskoj prestonici, a još jedna mlada srpska atletičarka je ponovila Angelinino ostvarenje.

Naime, u disciplini bacanja koplja Adriana Vilagoš je stigla takođe do srebrne medalje i zvanja vicešampiona Evrope, ali je i ona usled kontroverzne odluke čelnika evropske atletike ostala bez nagrade.

I pored veličanstvenog uspeha, Adriana Vilagoš, kao i ostali osvajači srebra i bronze, osta'e bez novčanog priznanja od evropske atletike.

Ukupno 500.000 evra biće podeljeno među deset atletičara i atletičarki s najboljim performansama na Evropskom prvenstvu, prema renkingu Svetske atletike. Nagrade će biti dodeljene po pet u muškoj i ženskoj kategoriji. Ipak, raspodela novca će biti prilično nepravedna jer samo šampioni imaju pravo na novčanu nagradu. Ovo je izazvalo kontroverze i kritike, s obzirom na to da su i drugi takmičari uložili ogroman trud i napor da bi postigli vrhunske rezultate.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

I Angelina Topić je osetila na svojoj koži "pravdu" atletskih čelnika

 

Kako bi se barem donekle izbegla nepravda, kategorije su podeljene u više grupa, pružajući šansu i takmičarima u manje atraktivnim disciplinama. Ovo je pokušaj da se pravda donekle uspostavi i da se pruži prilika svim sportistima da budu adekvatno nagrađeni za svoje napore i postignuća.

Osim što se morala suočiti sa nedostatkom novčane nagrade za osvojenu srebrnu medalju, Adriana je doživela još jednu neprijatnost na ovom takmičenju. Naime, dok je Vilagoš stajala na "crti" spremna za svoj istorijski hitac, fokus prenosa neočekivano je prebačen na trku. Ovaj propust izazvao je ogorčenje kako kod publike u Srbiji, tako i širom Evrope. Čak i sam komentator je izrazio nezadovoljstvo ovakvim potezom, nazivajući ga pravim skandalom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading