PORAZ KOJI NE BOLI: Amerikanci nakon preokreta stigli do trijumfa - pred "orlovima" su odlučujuće bitke!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.06.2024

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Srbijom je šest "finala" kako bi se vizirala karta za Pariz.

PORAZ KOJI NE BOLI: Amerikanci nakon preokreta stigli do trijumfa - pred "orlovima" su odlučujuće bitke!

Foto: FIVB

Puleni selektora Igora Kolakovića vode veliku borbu kada je u pitanju plasman na Olimpisjke igre, a nakon što im je u korist išao rezultat meča između Holandije i Kube, srpski odbojkaši su poraženi od Sjedinjenih Američkih Država, ali navedeni poraz ne udaljava "orlove" od najveće smotre svetskog sporta.

Amerikanci su nakon četiri odigrana seta slavili rezultatom 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:14), ali treba napomenuti da su naši odbojkaši, s obzirom na visok rang rivala, ostali bez svega 2.26 bodova na rang listi što ih i dalje održava u konkurenciji za viziranje karte za Pariz.

Srbija je sjajno ušla u meč, osvojila prvi set, a zatim je usledio pad koji je reprezentacija SAD-a iskoristila i stigla do trijumfa.

Republika

Foto: Starsport

Pogled ka Parizu - Igor Kolaković

 

Mora se istaći da o plasmanu na olimpisjki odbojkaški turnir odlučuje FIVB rang lista na kojoj Srbija trenutno zauzima devetu poziciju i čini se u ovom momentu da su glavni kandidati upravo selekcije Kube i Holandije koje se nalaze na pozicijama 11. i 13. Srbiji je takođe išao u prilog poraz Kubanaca u duelu sa selekciojom Italije, tako da "orlovi" trenutno imaju 4.25 poena više od prvog konkurenta Kube.

Kada je reč o samom Olimpijskom turniru na kojem će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezentacija, učešće su do sada obezbedili Francuska, Nemačka, Poljska, Brazil, Japan, SAD i Kanada. Vrlo blizu viziranja karte za Pariz su i Italija, Slovenija i Argentina, dok će Egipat takođe izboriti plasman na Olimpisjke igre kao reprezentacija sa kontinenata koji još nema niti jednog predstavika.

Do kraja ovogodišnje odbojkaške Lige nacija Srbija će odigrati još šest mečeva:

Srbija - Argentina (9. jun)

Kanada - Srbija (10. jun)

Kuba - Srbija (19. jun)

Turska - Srbija (21. jun)

Srbija - Poljska (22. jn)

Srbija - Slovenija (23. jun)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading