PALA JE KANADA: Srpske odbojkašice srušile favorita - podmlađena reprezentacija počinje da deli lekcije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno ostvarenje.

PALA JE KANADA: Srpske odbojkašice srušile favorita - podmlađena reprezentacija počinje da deli lekcije!

Foto: Starsport

Srpske odbojkašice su treći vikend ovogodišnje Lige nacije započele porazima u dueima protiv Poljske 1:3 (16:25, 25:23, 18:25, 22:25) i Turske identičnim ostvarenjem 1:3 (18:25, 31:33, 25:21, 21:25), ali je duel protiv izabrane selekcije Kanade doneo veliko ostvarenje.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, pod vođstvom Đovanija Gvidetija, ostvarila je značajan uspeh u Ligi nacija pobedivši Kanadu rezultatom 3:1 (25:22, 21:25, 26:24, 25:20). Ova pobeda nije samo važna za samopouzdanje tima, već i za nastavak takmičenja u okviru Lige nacija i ostvarenje što boljeg plasmana i pored činjenice da rezultatskog pritiska ovoga pua nema.

Aleksandra Uzelac i Katarina Lazović istakle su se osvajanjem 19 i 18 poena, dok je organizatorka igre Slađana Mirković pružila sjajnu partiju na terenu. Njihov doprinos bio je od presudnog značaja za konačan ishod meča.

Republika

Foto: Starsport

Đovani Gvideti

 

Reprezentaciju Srbije očekuje meč protiv Bugarske, kao i još četiri utakmice u periodu od 12. do 16. juna. Do sada su osvojene šest bodova, a svaki naredni meč predstavlja novu priliku za ostvarivanje uspeha i dalje napredovanje na tabeli.

Naše devojke u ovom momentu zauzimaju desetu poziciju na tabeli Lige nacija sa skorom od dve pobede i pet poraza i ukupno šest osvojenih bodova. Treba podsetiti da je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije već obezbedila učešće na predstojećim Olimpijskim igrama.

Ova pobeda je pokazala da i u podmlađenom timu Srbije postoji veliki potencijal i sposobnost da se nose sa jakim protivnicima. S obzirom na značaj ove pobede, odbojkašice Srbije sigurno ulaze u naredne mečeve sa dodatnim samopouzdanjem i motivacijom da ostvare još bolje rezultate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading