SKANDAL U "KRALJICI SPORTOVA"! Svetski REKORDER suspendovan zbog DOPINGA!

Autor:

Sport

28.05.2024

00:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka ga drakonska suspenzija.

SKANDAL U "KRALJICI SPORTOVA"! Svetski REKORDER suspendovan zbog DOPINGA!

Foto: www.profimedia.rs

Surinamski atletičar Isam Asinga (19) suspendovan je na četiri godine zbog kršenja doping pravila, objavila je Atletska jedinica za integritet (AIU).

Osim što je suspendovan, Asingi su oduzete i dve zlatne medalje koje je osvojio na prvenstvu Južne Amerike na 100 i 200 metara. Izbrisan je i njegov svetski rekord na 100 metara do 20 godina (9.89) koji je istrčao na prvenstvu u Sao Paulu prošle godine.

Asinga je privremeno suspendovan u avgustu prošle godine nakon što je bio pozitivan na zabranjene metabolite tokom testa van takmičenja, mesec dana nakon što je postavio svetski juniorski rekord. "Asingi su izbrisan svi rezultati od 18. jula 2023. godine, a moraće i da vrati sve titule i nagrade osvojene u tom periodu" objavio je AIU.

 

 

Asinga je u svojoj odbrani rekao kako je bio pozitivan, jer je jeo kontaminirane slatkiše. Međutim, i pored ove tvrdnje, AIU je odlučila da suspenduje mladog atletičara i poništi njegove rezultate.

Ova situacija je izazvala šok i razočaranje u svetu atletike, posebno među navijačima i pratiocima "kraljice sportova". Mnogi su izrazili razočaranje zbog Asingine suspenzije, dok su drugi podržali odluku AIU kao jasan signal da se doping neće tolerisati u sportu.

Isamov primer još jednom naglašava važnost nulte tolerancije prema dopingovanju u sportu. AIU je odlučna u sprovođenju pravila i očuvanju čistog i fer takmičenja, te će slučaj Isama Asinge služiti kao upozorenje svim sportistima o ozbiljnim posledicama kršenja antidoping pravila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading