PEŠIĆ SABOTIRA PARTIZAN PROTIV BAJERNA: Kari pomogao Bavarcima sa taktikom

Autor:

Sport

14.10.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima sjajan odnos sa nemačkim trenerom

PEŠIĆ SABOTIRA PARTIZAN PROTIV BAJERNA: Kari pomogao Bavarcima sa taktikom

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana sutra od 20.45 časova dočekuju Bajern Minhen u trećem kolu Evrolige i imaju najbolju priliku do sada da ostvare prvu pobedu u elitnom takmičenju. Posle tesnih poraza od Baskonije i Real Madrida u gostima, igrači će konačno osetiti domaćinsku atmosferu Arene, ali sa druge strane neće biti nimalo naivan rival kog predvodi aktuelni svetski šampion sa Nemačkom Gordon Herbert.

Šef struke Bavaraca preuzeo je tu ulogu početkom ove sezone od Pabla Lasa, a veoma dobro je upoznat sa igranjem protiv Srba. U finalu Svetskog prvenstva savladao je našu reprezentaciju u finalu, dok ga je ove godine u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama nadmudrio Svetislav Pešić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gordon Herbert

Pred meč sa Partizanom, Herbert je otkrio interesantne detalje o svom prijateljstvu sa doskorašnjim selektorom Srbije. Rekao je da je nedavno sedeo i pio kafu sa Karijem koji mu uvek daje iskrene savete, pa je realno i da mu je pomogao u pripremi meča sa crno-belima.

- Imao sam više hrvatskih nego srpskih igrača, Papić, Kasun... Nisam imao toliko srpskih igrača, ali sam mnogo učio od srpskih trenera. Posebno u Nemačkoj. Trener Pešić mi je prijatelj i dolazi nekad na naše treninge u Minhenu. Povremeno živi u Minhenu i dolazi na naše treninge. Popili smo kafu pre dve i po, tri nedelje. To je sjajno jer mi on daje iskreno mišljenje. Daje mi mišljenje šta možemo bolje, gde smo sada. On je vrsta mentora za mene, govori mi takve stvari. To je za mene malo i nadrealno, igrali smo na Svetskom prvenstvu, igrali smo finale, igrali smo Olimpijske igre i meč za bronzu i za mene je to pomalo nadrealno - rekao je Herbert za "Sportal".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading