BEOGRAD BLIZU ULASKA U ISTORIJU EVROLIGE! SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Ovo nikad nikom nije pošlo za rukom

Autor:

Sport

18.09.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motiv više za Zvezdu i Partizan u eliti

BEOGRAD BLIZU ULASKA U ISTORIJU EVROLIGE! SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Ovo nikad nikom nije pošlo za rukom

Foto: Starsport

Finale Evrolige u beogradskoj Areni

Beograd je danas iskočio u prvi plan kao glavni kandidat za domaćina završnog turnira Evrolige 2025. godine, prema pisanju „Jurohupsa”. Ova vest je iznenadila mnoge, budući da su pre samo nekoliko dana Barselona i Abu Dabi bili glavni favoriti. Međutim, situacija se promenila, a razlozi za to su različiti.

U Kataloniji su u toku radovi na rekonstrukciji stadiona „Nou Kampa” i „Blaugrane”, što stvara bojazan da neće sve stići da se završi na vreme.

Sa druge strane, Abu Dabi se suočava sa drugačijim izazovima. Iako nema problema sa infrastrukturom, postoji zabrinutost oko lokacije, s obzirom na to da čelnici Evrolige smatraju da bi dolazak navijača bio otežan.

Republika

Foto: beoinfo.rs

Beogradska arena

To ostavlja savršen prostor za još jednog jedinog kandidata - Beograd. A ukoliko se dogodi da čelni ljudi elitnog takmičenja odluče da se još jedan Fajnal for turnir održi u srpskoj prestonici, istorija bi bila ispisana.

Beograd bi tako u sedam godina organizovao završi turnir čak tri puta! To nikad niko u istoriji Evrolige do sada nije uradio. Igrao se i u Barseloni i Parizu F4 po tri puta, ali je između tih turnira prošlo mnogo vremena. Nema sumnje da bi to bio samo motiv više večitim rivalima da daju poslednji atom snage da napadnu vrh elitnog takmičenja naredne sezone.

Real Madrid je 2018. podigao trofej Evrolige u Areni pobedivši Fenerbahče, dok je Žalgiris slavio u duelu za treće mesto nad CSKA. Četiri godine kasnije, Beograd je preuzeo domaćinstvo završnog turnira od Berlina i tada svedočio Efesovom osvajanju takmičenja zahvaljujući sjajnom Vasi Miciću. 

Podsetimo, u našoj prestonici igrao se ove godine već F4 FIBA Lige šampiona, te Srbija samo nastavlja da potvrđuje da je zemlja košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading