ULOG U EL OVE SEZONE JE JAKO VELIKI! Grbović za Republiku istakao važnost ovog takmičenja za Partizan i Zvezdu!

Autor:

Sport

16.09.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnova Evrolige je da buduemo finansijski nezavisni, da bismo mogli da pregovaramo za neko duže učešće - ističe Grbović

ULOG U EL OVE SEZONE JE JAKO VELIKI! Grbović za Republiku istakao važnost ovog takmičenja za Partizan i Zvezdu!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su prošle sezone dosta podbacili i razočarali i odigrali skroz suprotno od očekivanja navijača. Crno-beli nisu uspeli da odbrane titulu u AdmiralBet ABA ligi, kao ni da uđu plej-of Evrolige, za razliku do takmičarske 2022/23 kada bu bili u Top 8 elitnog takmičenja. 

Crno-beli su nakon neuspešne sezone rešili da urade potpuni remont, a klub su napustili skoro svi igrači sem Balše Koprivice. Željko Obradović sada ima na raspologanju potpuni novi tim, a pojačanja su se pokazala odlično u ovom pripremnom periodu, pogotovu u ove dve utakmice koje su se igrale pred domaćom publikom. 

Nekadašnji košarkaš Partizana, Goran Grbović je za Republiku izneo svoja očekivanja za narednu sezonu na osnovu onoga što je video.

- Nisam gledao utakmice, ali sam gledao treninge. Na pripremnim utakmicama ne može da se vidi ono pravo. Na trenizima je to onako intezivno. Ovo su sve dobri igrači, ima malo uspona i padova, ali još uvek se ne pozanju dobro. Dok se oni igrački upoznaju, to će biti taman početak Evrolige. Važno je odigrati što više utakmica i tih turnira, trener može da vidi za tih 40 minuta šta fali - naveo je Grbović i nastavio:

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

- Trenizni traju i po tri, četiri sata. Nisu isti kao što su bili prošle i one tamo godine, baš su intezivni. Način na koji će se igrati je potpuno drugačije, čak ne verujem da će biti ista igra kao na ovim turnirima. Individualno može da se izdvoje par igrača, kao što su Kendrik, Bonga, Džons, oni su baš onako igrači koji će biti dominantni u ekpi. Normalno, tu su i naši domaći igrača, kao što su Balša Koprivica, Vanja Marinković, koji već iskusan igrač, Mario Nakić koji je koliko vidim posvećem na treningu - rekao je.

Grbović smatra da će se igra Partizana ličiti na brzu napadačku košarku.

- Meni će igra Paritzana ličiti na baš napadačku košarku, a vidim da će se instistirati na mnogo bržu igru i langardnijoj odbrani. Da bi igrali brži napad, morate imati jako dobru timsku odbranu. Što znači da se igra polukontra napad posle koša, naterati odbranu da trči, a isto vremeno da si igra taj polukontra napad o leđa. Razlikuje se dosta, jer je ekipa brža. Imamo tri plej, prošle godine nismo imali nijednog. Imaćemo organizovaniju igru, samim tim može mnogo brže da se igra. Igraći su atlete svi do jednog. Sada koliko Obradović može da izvuče iz njih, to je pitanje - govorio je on.

Grbović je istakao važnost Evrolige ove sezone

- U principu u prvim takmičraskim utakmicama videće se koliko su koncentrisani i dokle će da ide sve to. Evroliga je potpuno drugačije takmičenje od svih ostalih. Veliki su ulozi ove godine, možda i najveći do sada. Partizan i Crvena zvezda igraju Evroligu, jer se manipuliše sa tom A licencom. Osnova Evrolige je da buduemo finansijski nezavisni, da bismo mogli da pregovaramo za neko duže učešće i da budemo deo vlasničke strukture, zato je veliki ulog ove godine. Ova sezona je za Partizan i Zvezdu sve ili ništa - jasan je Goran Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading