ČOVIĆ PECNUO PARTIZAN: "Njima je uvek potrebno više vremena!"

Autor:

Sport

13.09.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vidimo da je danas ovde loše vreme - istiće Čović.

ČOVIĆ PECNUO PARTIZAN: "Njima je uvek potrebno više vremena!"

Foto: Starsport

U petak je počeo treći seminar Košarkaške lige Srbije, a Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, obratio se okupljenim novinarima. Čović je istakao da se ništa istorijsko nije dogodilo na sednici KLS, te da je sve proteklo normalno i redovno. Osvrnuo se i na odnos Partizana prema KLS, ističući potrebu za poštovanjem Statuta i domaće košarke.

- Njima je uvek potrebno više vremena, a vidimo da je danas ovde loše vreme. Naravno, oni su dobrodošli, samo neka budu stalni redovni član koji poštuje Statut i domaću košarku. Ništa drugo se ne očekuje. Sve drugo što bih rekao ne bi služilo nikakvoj funkciji, jer mislim da smo sve rekli. Barem mi iz Zvezde - poručio je Čović.

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Kada je reč o predstojećim kadrovskim promenama u Košarkaškom savezu Srbije, Čović je naglasio potrebu za stručnim, kompetentnim i iskusnim ljudima.

- Mi bismo voleli da vidimo nekog stručnog, kompetentnog, iskusnog, koji zna da radi taj posao. Svaka čast, osvojene su medalje, međutim, te medalje treba kao i svak - i uspeh, da nam služe da se preispitamo koliko se može u sportu. A u sportu je važno da obezbedite kontinuitet. Već prvi izazovi dolaze u novembru, iduće godine imamo EP, pa dolaze SP i OI. Potrebno je obezbediti kontinuitet rezultata, ali i stvaranja igrača za seniorski tim. To znači da su veoma važne sve mlađe selekcije. Ko će biti određen kadrovski, videćemo. Ova vremena nisu baš naklonjena obrazovanim, stručnim i kompetentnim. I to na globalnom nivou - jasan je Čović.

Čović je istakao da je prioritet KLS klubova država Srbija, te da je potrebno obezbediti finansijski fer plej i poštovati evropske standarde. 

- Mi smo KLS, mi smo klubovi republike i države Srbije, prema tome, naš prioritet je država Srbija, ukoliko to možemo da napravimo. Da vam ne pričam o genezi regionalne lige, koju sam i ja podržavao, ali mislim da se tamo nešto zamutilo. Čisto metaforički. Druga stvar je da je Srbija maksimalno iskoristila učešće u regionalnoj ligi. Naši klubovi su napredovali kroz nju, imamo šest klubova u ABA ligi, da ćemo imati dva ili tri kluba u ABA 2, što upućuje na to da možemo brzo da napravimo transformaciju u smislu formiranja regionalne lige u Srbiji - rekao je prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana i nastavio:

- Ako je liga profesionalna, onda su i ugovori takvi i mora da se poštuje finansijski fer plej, kao i niz drugih propozicija, akata, koje nam nameću određene evropske standarde kroz Evroligu i FIBA ligu šampiona, koju ne smemo da zaboravimo. I dalje imamo sudar Evrolige i FIBA Lige šampione, nadam se da će najzad naći zajednički jezik. ABA liga bi mogla da napreduje ukoliko se ta mutna voda razbistri. Voda nikad nije mutna sama od sebe, uvek tu utiču neki ljudi, a ja sam ih u prethodnom periodu okarakterisao, pa ih ne bih ponavljao. Neću da trujem ovaj intervju - govorio je predsednik Zvezde.

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Čović je naglasio da će Crvena zvezda igrati u takmičenjima koja imaju prohodnost u Evropu.

- Naravno da ćemo igrati u onim takmičenjima koja imaju prohodnost u Evropu. Mislim da se postepeno stiču uslovi da taj kvalitet donese i domaća liga. Ipak, smo mi drugi na svetu, treći na OI, ali u Bordu FIBA nemamo nijednog našeg predstavnika. Tamo sede predstavnici za razvoj košarke sa Kosova i Metohije. Zapravo, imamo predstavnika, jer oni su naši, ako govorimo u političkom žargonu - pričao je on.

Takođe, osvrnuo se na sve veći broj domaćih igrača u sastavu Zvezde, ističući ambicije tima i ciljeve za narednu sezonu.

- Mi se uvek maksimalno pripremamo za KLS i za sva takmičenja u kojima učestvujemo. Međutim, ambijent u medijima je napravljen, a prave ga obično neupsešni, koji ne mogu gotovo ništa da osvoje poslednjih godina, pa nam na taj način na leđa guraju nekakve ambicije. Svake godine smo pravili dobar tim, ovaj tim ima težište na domaćim igračima, tako smo ga koncipirali. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Prošle godine smo imali odličan učinak, mislim da smo osvojili sve moguće trofeje, osim u Evroligi. Voleli bi da se i to desi, ali videćemo kad i da li je za to potrebno još mnogo vremena. Ovaj tim je dobar, videćemo, neću da prejudiciram, ciljevi su nam sva tri trofeja i ulazak u TOP 10 u Evroligi, pa da vidimo gde smo - zaključio je Nebojša Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading