BOGDAN BOGDANOVIĆ DOŽIVEO TRAGEDIJU, PA VODIO SRBIJU DO MEDALJE: Kapiten otkrio porodičnu dramu kroz koju je prošao

Autor:

Sport

10.09.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je ujedinilo ekipu.

BOGDAN BOGDANOVIĆ DOŽIVEO TRAGEDIJU, PA VODIO SRBIJU DO MEDALJE: Kapiten otkrio porodičnu dramu kroz koju je prošao

Foto: Meng Yongmin / Xinhua News / Profimedia

Pre tačno godinu dana, košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili. Iako su mnogi sumnjali u naše šanse, tim pod vođstvom Svetslava Pešića iznenadio je čitav svet svojim sjajnim nastupom.

Iako nisu mogli da računaju na pomoć Nikole Jokića i Vasilija Micića, te Borišu Simanića koji je usred turnira ostao bez bubrega, ova grupa momaka pokazala je posebnu vrstu zajedništva i motivacije.


Bogdan Bogdanović, kapiten "orlova", istakao je da je preuzimanje kapitenske uloge predstavljalo novi izazov za njega. Ipak, bliskost sa saigračima i lično iskustvo pomogli su mu da se izbori sa tom odgovornošću. Tokom Svetskog prvenstva, Bogdanović je doživeo porodičnu tragediju koja je dodatno motivisala ekipu. Njegova otvorenost o ovoj teškoj situaciji pokazuje koliko su duboke veze među članovima tima.

Jedan od najuzvišenijih trenutaka za Bogdanovića bio je zagrljaj sa roditeljima nakon jedne od utakmica. Njegova spontana gestikulacija, prepuštajući medalje majci koja ga je podržavala od početka, pokazuje koliko su porodična podrška i ljubav značajni za sportistu tokom velikih takmičenja. Bogdanović je istakao važnost podrške porodice i prijatelja tokom prvenstva. Njihova podrška i prisustvo u Manili bili su od velikog značaja za sve igrače, pružajući im snagu i ohrabrenje u teškim trenucima.
Republika

Foto: printscreen/SportKlub

Vodio ekipu do srebra: Selektor Pešić

- Nažalost, moj ujak je preminuo nakon prvenstva, pa mi je to nekako zajedno sa prvenstvom ostalo onako urezano, duboko u sećanje. Ali, to je valjda deo te cele priče. I, naravno, Boriša, ono što se desilo je stvarno nekako bio taj momenat mnogo težak za ekipu. Mnogo nas je ta nesreća ujedinila. Jednostavno, nismo mogli da verujemo da tako nešto u košarci može da se desi. Nekad mi skačemo, glupiramo se, padamo na parket, udaramo se i svašta tu ima i na treningu. Ali da tako neki udarac može da ubije čoveka, nikada ne pomišljaš o tome. I onda kad se desi je neverovatan šok. I to opet pokazuje kakvi su ljudi ovde u reprezentaciji, nevezano za rezultate - rekao je Bogdanović za Sportal.


Ulazak u finale prvenstva predstavljao je emotivni vrhunac za celu ekipu. Nakon teških trenutaka i emotivnog pražnjenja, igrači su se suočili sa razočaranjem zbog propuštene prilike za osvajanje zlatne medalje. Ipak, njihova sposobnost da se izdignu iz teških trenutaka pokazuje snagu njihovog karaktera i timskog duha.
Republika

Foto: Starsport

Osvojeno srebro: Košarkaši Srbije


Nakon povratka u Srbiju, ekipa se suočila sa nizom neočekivanih događaja, uključujući i susret sa Borišom Simanićem na aerodromu. Ovaj filmski niz događaja ilustruje koliko su sportisti izloženi stresu i emocionalnom iscrpljenju tokom velikih takmičenja.

Kroz ove priče, vidimo da je osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili za košarkaše bilo mnogo više od sportskog uspeha. To je bila priča o zajedništvu, snazi karaktera i podršci porodice i prijatelja u najtežim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading