SRBIJA TUGUJE: Preminuo čuveni trener!

Autor:

Sport

09.09.2024

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zauvek će ostati upamćen kao sportska ikona.

SRBIJA TUGUJE: Preminuo čuveni trener!

Foto: pixabay.com

Tuga

U ponedeljak, 09.09.2024. godine, u 89. godini života, preminuo je Siniša Tasić Kiki, nekadašnji košarkaš i trener KK Pirot. Rođen 18.08.1936. godine u Pirotu, Siniša Tasić je ostavio neizbrisiv trag u svetu košarke.

Siniša Tasić je debitovao za prvi tim Pirota, koji je tada bio Partizan, 1955. godine i već u drugoj sezoni istakao se kao drugi strelac ekipe. Sa čuvenim Gilacom, Coom Crnjom i Becijem, pod vođstvom trenera Zvonka Minčića i Baneta Ćirića, postao je najbolji strelac ekipe 1957. godine.

Osim košarke, Siniša Tasić je igrao uspešno i rukomet i odbojku. Za KK Pirot odigrao je 9 sezona i dao 858 koševa, ostavljajući dubok trag u istoriji kluba. Tokom studiranja na DIF-u u Beogradu, isticao se kao igrač i za ekipu Student iz Niša.

Pored sportske karijere, Tasić je bio profesor u Tehničkoj školi do penzije. Takođe, bio je trener muškog i ženskog košarkaškog kluba u Pirotu, doprinoseći razvoju mladih talenata i popularizaciji sporta u lokalnoj zajednici.

Pre nekoliko meseci, Siniša Tasić je proslavio veliki jubilej KK Pirot u društvu mnogobrojnih članova kluba, čiji je bio legendarni član za života. Elegantan kao igrač, poštovan kao profesor, trener i čovek, Tasić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba i grada.

Sahrana Siniše Tasića će se održati u utorak, 10.09.2024. godine, na Novopazarskom groblju u 13 časova, gde će mu se odati poslednja počast.

Siniša Tasić Kiki će zauvek ostati upamćen kao sportska ikona, uzor mladim generacijama i nezamenjiv deo istorije košarke u Pirotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading