OVAJ POTEZ PREMA DRAŽENU MU NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Evo zašto je publika izviždala Divca!

Autor:

Sport

07.09.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene u Zagrabu!

OVAJ POTEZ PREMA DRAŽENU MU NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Evo zašto je publika izviždala Divca!

Foto: Profimedia

U punoj zagrebačkoj Areni održana je memorijalna utakmica posvećena Draženu Petroviću, koja je okupila brojne sadašnje i bivše košarkaške veličine. Među prisutnima je bio i Vlade Divac, legendarni centar reprezentacije Jugoslavije, koji je nažalost doživeo neprijatnosti u vidu zvižduka publike. Draženov brat, nekadašnji košarkaš Aco Petrović, morao je da interveniše i umiri publiku kako bi ih ubedio da na lep način dočekaju dugogodišnjeg saigrača iz reprezentacije.

Problemi između Dražena i Divca verovatno potiču od finala Svetskog prvenstva u košarci, kada je Jugoslavija savladala SSSR. Tokom tog meča, jedan od navijača je bacio hrvatsku zastavu na teren, koju je Divac uzeo i izbacio sa parketa. Od tog trenutka, započeo je tihi sukob između dvojice dotadašnjih prijatelja.

Divac je kasnije izjavio da mu je ta reakcija bila uzeta za zlo, ističući da je više politika imala udela u manipulaciji jer se govorilo da je zastavu palio i gazio, dok je on jednostavno zabranio ulazak zastavi koja nije trebalo da bude na tom mestu uz jugoslovensku.

- Godinu dana kasnije, kada su počela dešavanja na ovim prostorima, meni je uzeta za zlo ta reakcija. Tu je više politika imala udela u manipulaciji jer se govorilo da sam je palio i gazio. Ja sam jednostavno zabranio ulazak zastavi koja nije trebalo da bude na tom mestu uz jugoslovensku - objasnio je Divac pre nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading