OVOLIKA JE PLATA FILIPU PETRUŠEVU: Otkrivena enormna primanja svih u crveno-belom taboru

Autor:

Sport

03.09.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici kluba znaju zašto su svima dali toliki novac.

OVOLIKA JE PLATA FILIPU PETRUŠEVU: Otkrivena enormna primanja svih u crveno-belom taboru

Foto: Profimedia

Filip Petrušev

Filip Petrušev je praktično jednom nogom već u Crvenoj zvezdi i ostalo je, navodno, samo da se parafira prelazak iz Olimpijakosa u bratski klub. Srpski centar bi trebalo da igra kao pozajmljen igrač na Malom Kalemegdanu, a ostalo je još da se klubovi dogovore oko plaćanja njegove plate.

Prema informacijama koje su prenele grčke novine, srpski košarkaš Filip Petrušev nalazi se na pragu prelaska iz redova Olimpijakosa u Crvenu zvezdu. Navodno, u pitanju je pozajmica na godinu dana, ali se već spekuliše o mogućem trajnom ostanku u ovom timu. Ovo bi bila velika vest za navijače Crvene zvezde, ali bi istovremeno mogla da izazove promene u sastavu Olimpijakosa.

Ali vratimo se plati, a ona nije mala, bar ako je suditi na osnovu iznosa koji su osvanuli na brojnim svetskim portalima. Odnosno, pojavila su se primanja svih košarkaša atinskih crveno-belih. Ubedljivo najplaćeniji košarkaš je Saša Vezenkov i on će na godišnjem nivou zarađivati 3.700.000 evra. Drugi najplaćeniji je novi košarkaš Olimpijakosa, Evan Furnije, koji će zarađivati 2.000.000 evra. Potom slede Mustafa Fal (1,7m), Nikola Milutinov (1,6m), Tajler Dorsi (1,4m), Luka Vildoza (1,2m), Kostas Papanikolau (1,2m), pa Alek Piters (1,1m).

Republika

Foto: Instagram/filip3petrusev

Košarkaši Olimpijakosa

Tek tu dolazimo do Petruševa, koji je u Olimpijakosu zarađivao milion evra na godišnjem nivou. Slede Vokap (950k), Najdžel Vilijams-Gos (850k), Naz Mitru-Long (700k), Šekil Mekisik (650k) i Janulis Larencakis (650k). Tu su i Kinan Evans (smanjena cifra zbog povrede) i Mozes Rajt sa 500.000 evra. Kada se podvuče crta dolazi se do 19.650.000 evra, što ne uključuje ostale troškove kluba. Odnosno, ukupni budžer Olimpijakosa je oko 30 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading