NAŠI BASKETAŠI U ČETVRTFINALU EP! Odneli laku pobedu nad Nemcima i poslali ih kući

Autor: Reoublika/A.Đ.

Sport

23.08.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma brz meč iza Srpskih reprezentativaca.

NAŠI BASKETAŠI U ČETVRTFINALU EP! Odneli laku pobedu nad Nemcima i poslali ih kući

Foto: KSS

Basketaši Srbije

Naši Basketaši su vrlo lako nadmašili selekciju Nemačke, na Evropskom prvenstvu u Beču, sa rezultatom 21:10.

Trijumfom nad "pancerima", Srbija je obezbedila mesto u četvrtfinalu. Pre ove utakmice, obe ekipe su doživele poraze od Španije, pa se unapred znalo da će pobednik ići u nokaut fazu, a poraženi pakuje kofere i odlazi iz Beča.

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 se nakon poraza od Španije sastala sa selekcijom Nemačke u poslednjem kolu A grupe Evropskog prvenstva i odnela pobedu.

Nakon izlaska reprezentativaca Srbije i Nemačke na teren, jako brzo je Stojačić postigao prvi gol za Srbiju. Nakon što su Branković i Stojačić promašili slobodna bacanja, Kojić je fauliran na šutu za dva, pa je sa linije penala bio polovičan. U daljem toku meča, Branković sa linije penala donosi tri poena prednosti Srbiji, ali Nemci se vraćaju u igru pogođenom dvojkom. Međutim, Kojić drugom dvojkom ne dozvoljava da ih Nemci sustignu.

Republika

Foto: KSS

 

Srbija je tokom ostatka meča čuvala svoju prednost, prvo je tu bilo pogodak Boraća, pa odmah zatim Kojić ubacuje dva penala. Branković je veoma brzo nakon toga dao dvojku, pa je Barać imao jpš dva vezana koša.

"Orlovi" su vodili duplomrazlikom pa je Gizman dvojkom vratio Nemce u igru. Nedugo zatim, Branković poentira, a Korać dodaje još jednu dvojku.

Barać i Kojić su nastavili da poentiraju, gde je Kojić postigao poslednji koš za pobedu, nakon čega je rezultat bio 21:10.

Najzaslužniji za trijumf "orlova" bio je Stefan Kojić koji je postigao skoro polovinu poena naše reprezentacije, tačnije 10. Uz to, igrao je sjajnu odbranu, a imao je i nekoliko odličnih asistencija.

Rival reprezentaciji Srbije u četvrtfinalu biće selekcija Holandije, koja je na nedavno održanim Olimpijskim igrama osvojila zlatnu medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading