PREMINUO LEGENDARNI JUGOSLOVENSKI KOŠARKAŠ! Za sobom je ostavio neizbrisiv trag u svetu sporta (FOTO)

Autor:

Sport

20.08.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je jedan od najboljih.

PREMINUO LEGENDARNI JUGOSLOVENSKI KOŠARKAŠ! Za sobom je ostavio neizbrisiv trag u svetu sporta (FOTO)

Foto: Pixabay

Sveća

Ratomir Tvrdić, jedan od najikončnijih igrača Jugoplastike i jugoslovenske reprezentacije, preminuo je u 81. godini. Njegova izuzetna karijera ostavila je neizbrisiv trag u svetu košarke, donoseći mu brojne titule i priznanja.

Tokom svojih 18 sezona u splitskom klubu Jugoplastika, Tvrdić je pokazao izuzetan talenat kao bek, ostavljajući trajni pečat. Njegov izuzetan doprinos vodio je Jugoplastiku do osvajanja dva nacionalna prvenstva 1970. i 1977. godine, zajedno sa tri pobede u Kupu 1972, 1974. i 1977. Takođe, odigrao je ključnu ulogu u osvajanju trofeja Kupa Radivoja Koraća 1976. i 1977. godine. Važno je napomenuti da je Tvrdić takođe doprineo drugom mestu Jugoplastike u Evropskom Kupu šampiona 1972. godine.

Republika

Foto: printscreen/X

 

 


Tvrdićevi uspesi nisu bili ograničeni samo na domaćem terenu, jer je takođe ostvario značajan uspeh na međunarodnoj sceni. Predstavljajući jugoslovensku reprezentaciju, osvojio je dve srebrne medalje na Svetskim prvenstvima 1967. i 1974. godine, uz zlatnu medalju 1970. godine. Njegove sjajne partije proširile su se i na Evropska prvenstva, gde je osvojio tri medalje, uključujući srebro 1969. i zlato 1973. i 1975. godine.

Ratomir Tvrdićeva slavna karijera i njegov neizmerni doprinos sportu urezali su njegovo ime u anale košarke. Dok košarkaška zajednica žali za njegovim gubitkom, njegovo nasleđe će i dalje inspirisati buduće generacije sportista i navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading