DRAGAN NIKOLIĆ NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN! Veliku tugu nosio je u srcu, borio se s DEPRESIJOM, a sve prikrivao širokim osmehom!

Autor:

Zabava

20.08.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan rođen je bar srpskog glumišta.

DRAGAN NIKOLIĆ NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN! Veliku tugu nosio je u srcu, borio se s DEPRESIJOM, a sve prikrivao širokim osmehom!

Foto: Youtube.com printscreen Fondacija Slobodan Stojanović

Legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić (1943-2016) rođen je na današnji dan, a jednom prilikom je otkrio da nikada ne slavi rođendan, pa objasnio razloge za to.

Život barda srpskog glumišta obeležila je velika tragedija od koje se nikada nije oporavio. Iza širokog osmeha koji je postao njegov zaštitni znak krio je ogromnu tugu koju je nosio u srcu. Na svoj rođendan, 20. avgusta, Gaga je izgubio starijeg brata Miroslava. 

Gubitak brata ga je potpuno promenio. Srpski glumac se povukao u sebe, bio na ivici depresije i dugo je nosio tugu u srcu.

Republika

Foto: Foto printskrin/youtube.com/RTS prikazuje

 

- Uglavnom smo živeli po ulicama Beograda, nije bilo kompjutera, igračaka, sami smo smišljali igre. Na mene je veliki uticaj imao i moj stariji brat Miroslav, danas pokojni. Bio mi je životni učitelj i uzor u mnogim stvarima. Video bih i gde on greši, pa sam tako mogao da ispravim svoje ponašanje - govorio je Dragan Nikolić o bratu Miroslavu.

Gaga Nikolić bio je jedan od najcenjenijih i najvoljenijih glumaca sa ovih prostora, a iza njega ostala su velika dela. Njegove uloge u "Otpisanima", "Nacionalnoj klasi", "Kad budem mrtav i beo", "Ko to tamo peva" i drugim popularnim filmovima i serijama zauvek će ostati upamćene.

Foto: Programski arhiv RTS

 

Gagu pamtimo i po ljubavi s Milenom Dravić o kojoj je nezaboravni Gaga uvek govorio s velikim poštovanjem. Njihov brak trajao je uže od četiri decenije. Upoznali su se 1969. godine na snimanju filma "Horoskop". Milena je već bila nova zvezda jugoslovenske kinematografije i lepotica za kojom su mnogi uzdisali, a Dragan i dalje mladi frajer sa beogradske kaldrme, koji pokušava da se izbori za svoje mesto na velikom platnu.

Nije trebalo dugo da poznanstvo preraste u ljubav, ljubav u brak, a njihov je započeo na filmskom setu.

- Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo - rekla je Milena Dravić u jednoj emisiji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading