PARTIZAN I ZVEZDA ZBOG EVROLIGE JOŠ NISU POČELI PRIPREME: Večiti moraju da se pridržavaju MNOGIH pravila u eliti, OVO su neka od njih

Autor:

Sport

17.08.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trening, na primer, ne sme da traje duže od tri sata

PARTIZAN I ZVEZDA ZBOG EVROLIGE JOŠ NISU POČELI PRIPREME: Večiti moraju da se pridržavaju MNOGIH pravila u eliti, OVO su neka od njih

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Reprezentativna košarka je gotova, slegli su se utisci sa Olimpijskih igara, pa se posle "ujedinjenja" navijača večitih i ovog leta, vraćamo na klupsku košarku i klasične prepirke.

Crvena zvezda i Partizan gotovo su kompletirali roster. Poznato je da na Malom Kalemegdanu žele još jednu četvorku, dok bi crno-beli dovođenjem Pokuševskog mogli, a i ne, da zatvore prelazni rok. Evroliga startuje početkom oktobra, a klubovi kreću sa pripremama sledeće nedelje.

U slučaju da se neko zapitao zašto ne ranije - evo određenih pravila kojih se svi članovi elite moraju pridržavati, između ostalog i kada se počinje sa spremanjem.

Unija evroligaških igrača je 2021. godine dogovorila sa Evroligom jasna pravila koje klubovi moraju da poštuju. Od finansija, putovanja, smeštaja, ali i načina treninga.

Republika

Foto: Starsport

Teodosić sa prošlosezonskog derbija

Naime, klubovi učesnici elitnog takmičenja moraju da počnu spremanje za sezonu najranije 35 dana pre početka bilo kog šampionata. Budući da AdmiralBet ABA liga startuje 20 septembra, večiti rivali će imati nešto manje vremena od toga. Ipak, tu su neki igrači kao što je Partizanov Duan Vašington koji je došao ranije u Beograd da se individualno sprema, što je dozvoljeno. Ipak, većina igrača iz oba tabora sleteće u prestonicu ovog vikenda, jer ne moraju da dođu u grad u kom se klub nalazi duže od 72 sata pre početka prvog treninga, dok će neki reprezentativci dobiti produženo.

Što se tiče ostalih pravila, igrači ne mogu da imaju treninge više od pet uzastopnih dana, kao i više od tri uzastopna dana sa po dva treninga dnevno. Svaki igrač mora da ima jedan slobodan dan tokom nedelje. Trening ne sme da traje više od tri sata, a ukoliko ih je dva dnevno, onda pet sati.

Kada sezona počne, igrači ne mogu da imaju dva treninga dnevno, ako tokom te sedmice imaju dve ili više zvaničnih utakmica. Pod trening se smatra, košarkaška aktivnost na parketu, kao i teretana.

Partizan će otvoriti sezonu u Evropi protiv Baskonije u Vitoriji 3. oktobra, dok će Zvezda dan kasnije gostovati Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading