AMERIKANCI ISKRENO O SRPSKIM REPREZENTATIVCIMA: Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi

Autor:

Sport

20.07.2024

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jači sa Jokićem i Micićem.

AMERIKANCI ISKRENO O SRPSKIM REPREZENTATIVCIMA: Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi

Foto: www.profimedia.rs

Kako se Košarkaška reprezentacija Srbije priprema za nastup na Olimpijskim igrama, pažnja svetskih medija sve više se usmerava ka prognozama i predviđanjima. Ugledni američki medij "I-Es-Pi-En" dao je svoju projekciju u kojoj vidi Srbiju kao drugog favorita za osvajanje zlatne medalje odmah posle Sjedinjenih Američkih Država. Ova prognoza zasniva se na rezultatima iz prethodne godine, kao i na činjenici da su se reprezentaciji priključili Nikola Jokić i Vasilije Micić.

Republika

Foto: Profimedia

Nikola Jokić

 

 - Objašnjenje za Srbiju je jednostavno: prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se prošlog leta odmorio posle dugog puta do titule sa Denver nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju. Od šest najkvalitetnijih kandidata, Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi, kako prošle sezone, tako i u karijeri. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Micić nude kontratežu na spoljnim pozicijama. Srbija je takođe impresionirala pobedom nad Francuskom 79:67 na prijateljskom susretu u Lionu, pre nego što je izgubila dva puta u Abu Dabiju dok je odmarala ključne igrače u svakoj utakmici - piše u obrazloženju.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Reprezentaciju Srbije očekuju još prijateljski susreti sa Japanom u nedelju i Grčkom u ponedeljak. Oba meča će se odigrati od 20 časova u Beogradskoj areni. Takođe, istaknuto je da je Srbija impresionirala pobedom nad Francuskom 79:67 na prijateljskom susretu u Lionu, pre nego što je izgubila dva puta u Abu Dabiju dok je odmarala ključne igrače u svakoj utakmici, gde su poraženi od Australije i Amerike.

Dakle, prema projekciji "I-Es-Pi-En" medija, velika očekivanja su postavljena pred Košarkašku reprezentaciju Srbije pred predstojeće Olimpijske igre. Sa dolaskom Nikole Jokića i Vasilija Micića, reprezentacija Srbije ima snažan tim koji ima potencijal da napravi iznenađenje na Olimpijadi u Parizu. Srbija će svakako biti jedan od timova koje će ljubitelji košarke širom sveta sa nestrpljenjem pratiti tokom ovog sportskog spektakla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading