KAKVA BOMBA! Pao novi potpis

Autor:

Sport

20.07.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvat ide u Crnu Goru.

KAKVA BOMBA! Pao novi potpis

Foto: www.profimedia.rs

Klub iz Podgorice, Budućnost, danas je zvanično saopštio da je hrvatski košarkaš Mateo Drežnjak postao deo njihovog tima. Prošle sezone, Drežnjak je igrao za podgorički Studentski centar gde je u ABA ligi ostvario prosečan učinak od 12,5 poena, tri asistencije i 2,5 skokova po utakmici. On igra na poziciji beka i predstavlja značajno pojačanje za ekipu Budućnosti.

Drežnjak je tokom svoje karijere nastupao za timove poput Širokog Brijega i Cibone, stičući dragoceno iskustvo kako u nacionalnim, tako i u regionalnim takmičenjima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Mateo Drežnjak

 


Mateo Drežnjak je četvrto pojačanje Budućnosti tokom ovog leta. Prethodno su u klub stigli Džuvan Morgan, Rašid Sulejmon i Đorđije Jovanović, dok su novi ugovore potpisali Jogi Ferel i Mekinli Rajt, što ukazuje na ambiciozne planove kluba za predstojeću sezonu.

Ovo značajno pojačanje sigurno će uneti novu dinamiku u tim Budućnosti i pružiti dodatnu snagu u borbi za vrh tabele regionalnih takmičenja. S obzirom na Dosadašnje uspehe Matea Drežnjaka, očekuje se da će on biti značajan faktor za postizanje ciljeva kluba u narednoj sezoni.

KK Budućnost je crnogorski košarkaški klub iz Podgorice i deo je SD Budućnost. Klub je osnovan 1949. u Titogradu. U Prvu ligu Jugoslavije Budućnost je ušla 1980, ali je 1990. ispala iz Prve lige. Od raspada Jugoslavije Budućnost se takmičila u Prvoj ligi SRJ i Srbije i Crne Gore, a nakon razdruživanja Srbije i Crne Gore, klub se takmiči u Crnogorskoj ligi i regionalnoj Jadranskoj ligi.

Najznačajniji rezultati u istoriji kluba su bili u sezonama 1995/96, 1997/98. i 2000/01. kada je Budućnost osvojila Kup SR Jugoslavije i tri uzastopne titule prvaka SR Jugoslavije u periodu od 1999. do 2001.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading