SRBIJA OVO MORA DA ISKORISTI! Bumersi pokazali "orlovima" kako protiv Portorika!

Autor:

Sport

19.07.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australija stigla do ubedljivog trijumfa.

SRBIJA OVO MORA DA ISKORISTI! Bumersi pokazali "orlovima" kako protiv Portorika!

Foto: www.profimedia.rs

Iznenadilil su ceo košarkaški svet igrači Portorika osvajanjem kvalifikacionog turnira u San Huanu i plasmanom na Olimpijske igre u Parizu.

Osim toga, ova selekcija je i u pripremama savladala moćnu Grčku, u sklopu priprema za najveće planetarno takmičenje, ali su protiv "kengura" doživeli fijasko. Australija je deklasirala izabranike Nelsona Kolona u Orleanu rezultatom 90:75 i pokazala Pešićevoj četi kako da savlada istog rivala u Grupi C na predstojećoj Olimpijadi.

Sjajnu igru pružili su puleni Brajana Gordžijana, dominirali u skoku (43:37), ali je najpre timski odigrali daleko bolje, što se kristalno videlo kroz brojke asistencija (30:17).

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Junak trijumfa Australije ponovo je bio talentovani bek Čikago Bulsa Džoš Gidi sa 19 poena, pet asistencija i četiri skoka. Uz rame mu je bio najefikasniji protiv Srbije, iskusni Peti Mils sa 15 poena, bivši center Partizana Džok Lendejl dao je 12, Džo Ingls ubacio 11, a Džoš Grin sa 10 poena.

Što se tiče rivala Srbije na Olimpijskim igrama u Grupi C, istakao se centar Ismael Romero sa 17 poena i sedam skokova, dok je dvocifren bio još samo Alim Ford sa 10 poena. Kris Ortiz je dodao devet, dok je Džordž Kondit prelazak u Gran Kanariju proslavio sa osam poena i tri uhvaćene lopte.

Upravo je i njegov prelazak na Kanare još jedna potvrda očiglednog napretka selekcija Portorika, koju je Srbija rutinski savladala dva puta minulog leta, najpre na pripremama, a potom i na Mundobasketu u Manili.

Sada će se ponovo sastati u Lilu, u okviru drugog kola grupne faze (3. avgust, 17.15).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading