OBRADOVIĆ SE VRAĆA KUĆI! Grci potvrdili - SPEKTAKL u najavi!

Autor:

Sport

19.07.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa njima je osvojio pet evropskih titula.

OBRADOVIĆ SE VRAĆA KUĆI! Grci potvrdili - SPEKTAKL u najavi!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Partizan se sprema za učešće na tradicionalnom turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini, gde će imati priliku da se suoče sa jakim protivnicima pred početak nove sezone.

Ovaj turnir će biti poseban zbog ambijenta u kojem će se odigrati mečevi, a naročito zbog lokacije - drevnog olimpijskog stadiona "Panatinaiko".

Izabranici Željka Obradovića će, kako prenosi grčka SDNA, odmeriti snage sa Panatinaikosom, aktuelnim evropskim šampionom, 21. septembra od 21 čas. Pored domaćina atinskih "zelenih" i Partizana, na turniru će učestvovati i izraelski Makabi iz Tel Aviva i turski Efes iz Istanbula. Očekuje se rekordna posećenost, jer stadion "Kalimarmara" na otvorenom prima 80.000 ljudi.

Foto: Starsport

Aleksa Avramović, Željko Obradović i Bruno Kaboklo

Osvajač Evrolige u prethodnoj sezoni je zbog renoviranja svoje "OAKA arene" tražio dozvolu od gradskih vlasti u Atini da učesnike turnira ugoste na čuvenom stadionu na kojem su održane moderne Olimpijske igre 1896. godine.

Pavlos Janakopulos, po kome turnir nosi ime, je tvorac modernog Panatinaikosa, kluba sa kojim klub iz Humske ima bogatu istoriju u evropskim takmičenjima. Janakopulos je sa sadašnjim trenerom crno-belih Željkom Obradovićem osvojio pet titula Evrolige. Njegov sin, Dimitris, trenutno je predsednik ovog velikana iz Atine. Ova veza između istorije kluba i takmičenja na drevnom stadionu dodatno će obogatiti značaj ovog turnira.

Podsetimo se da je prošlog leta Partizan na stadionu "Tašmajdan", pod otvorenim nebom, u pripremnoj utakmici ugostio Fuenlabradu, a navijači crno-belih su tada napravili spektakularnu atmosferu o kojoj su izveštavali brojni svetski i evropski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading