KAKAV ŠAMAR ZA KOMŠIJE! Hrvatska "PUKLA" čak 81 razlike!

Autor:

Sport

17.07.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan debakl na Svetskom prvenstvu.

KAKAV ŠAMAR ZA KOMŠIJE! Hrvatska "PUKLA" čak 81 razlike!

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija, košarka

Ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske doživela je težak poraz od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 42:123 na U-17 Svetskom prvenstvu u Meksiku.

Hrvatske košarkašice su izgubile sa velikom razlikom od 81 poen, a utakmica je obeležena čak 46 izgubljenih lopti, od kojih su igračice SAD uspele da ukradu čak 30 lopti, postavljajući time novi rekord.

Hrvatska je uspela da dobro otvori utakmicu, čak vodeći sa 12:6 u početnim minutima. Međutim, američke košarkašice su pokazale zašto su ubedljivo najveći favoriti za osvajanje zlatne medalje, naročito u poslednjoj četvrtini kada su napravile seriju od čak 35 poena bez odgovora.

Republika

Foto: FIBA

Detalj sa meča SAD - Hrvatska

Prethodno, hrvatske košarkašice su zabeležile istorijsku pobedu nad Portorikom rezultatom 77:65, ali su zatim poražene od jake Australije sa 87:96. Ipak, protiv Australije su postigle čak 14 trojki, što ih je svrstalo među najbolje u istoriji ovog takmičenja.

Iako je poraz od SAD bio težak, hrvatske košarkašice su pokazale izuzetnu borbenost i kvalitet u pojedinim segmentima igre. Ipak, nedostatak snage i iskustva su ih sprečili da održe korak sa ubedljivim Amerikankama.

U nekoliko navrata tokom utakmice, Hrvatice su imale problema da pređu polovinu terena sa loptom zbog jake odbrane SAD. Ovaj poraz će sigurno biti težak udarac za ekipu, ali će im pružiti dragoceno iskustvo za dalje takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading