SKANDAL! FIBA IZBACILA SRBE S OLIMPIJSKIH IGARA: Ovo se do sada nikada nije desilo

Autor:

Sport

17.07.2024

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja je doneta može uticati na regularnost takmičenja.

SKANDAL! FIBA IZBACILA SRBE S OLIMPIJSKIH IGARA: Ovo se do sada nikada nije desilo

Foto: www.profimedia.rs

FIBA

FIBA je obelodanila spisak sudija koji će imati ključnu ulogu na predstojećem turniru na Olimpijskim igrama u Parizu. Ono što je skandalozno je da među 30 arbitara nema delioca pravde iz Srbije, a tu su arbitri iz različitih zemalja, a neke od njih možda nisu očekivane.

Interesantno je primetiti da ni ove godine neće biti sudija iz Evrolige na velikom FIBA takmičenju. Ovo naglašava nastavak sukoba između FIBA i Evrolige, koji direktno utiče na izbor sudija za olimpijski turnir. Diskutabilno je što Srbi nisu jedini proterani, već i sudije iz Grčke, Turske, Italije i Nemačke koje nemaju nijednog predstavnika među sudijama na predstojećem olimpijskom turniru. Govorimo o prvacima sveta i viceđampionima planete, pa to može izazvati različite reakcije u košarkaškim krugovima u tim zemljama.

Republika

Foto: Starsport

Daleko od OI: Srpski sudija Uroš Obrknežević

Spisak sudija obuhvata raznovrsne profile, uključujući predstavnike iz "košarkaških velesila" poput Španije, Francuske i SAD, ali i arbitre iz zemalja poput Madagaskara, Ekvadora i Paname. Ovo stvara interesantan miks iskustva i perspektiva unutar sudijskog tima. Posebna zanimljivost je da su važne utakmice sudele sudije iz zemalja koje nisu poznate po košarci, poput Paname, Portorika i Meksika. Ovo je izazvalo određene kontroverze, posebno nakon finala Svetskog kupa u Manili, ali je istovremeno podstaklo raspravu o globalnoj prirodi košarke.

Iako sastav sudijskog tima može izazvati različite reakcije, najvažnije je da se igrači fokusiraju na svoju igru i da sudijske odluke ne utiču na konačni ishod utakmica. Olimpijski turnir će svakako biti prilika da se vidi kako će ovi sudije obavljati svoj težak, ali neizmerno važan posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading