KAKO IH NIJE SRAMOTA! FIBA kao nikad pre PONIZILA Srbiju!

Autor:

Sport

13.07.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao od svetske košarkaške kuće.

KAKO IH NIJE SRAMOTA! FIBA kao nikad pre PONIZILA Srbiju!

Foto: www.profimedia.rs

FIBA

Svetska košarkaška federacija (FIBA) je danas saopštila da je ženska košarkaška reprezentacija Srbije svrstana na 10. mesto, gledajući imena favorita selekcija učesnica Olimpijskih igara.

Prema FIBA, izabranice Marine Maljković se trenutno nalaze na 10. mestu od ukupno 12 učesnica najvećeg sportskog planetarnog takmičenja, dok su samo Portoriko i Nigerija iza "lavica". S druge strane, na prvom mestu liste nalaze se Sjedinjene Američke Države, glavni kandidati za osvajanje zlatne medalje.

Na drugom mestu FIBA liste nalaze se Belgijanke, aktuelne prvakinje Evrope, a zatim slede Francuska, Japan, Australija, Kina, Kanada, Španija i Nemačka.

Foto: Starsport

Košarkašicama Srbije ne daju se velike šanse u Parizu

Srbija će se takmičiti u grupi A sa Španijom, Kinom i Portorikom, gde će se dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane, plasirati u četvrtfinale.

Osim što se nalazi među najboljih 12 selekcija na Olimpijskim igrama, Srpkinje će se suočiti sa jakom konkurencijom. Sjedinjene Američke Države, kao glavni favorit za osvajanje zlatne medalje, predvode listu, dok će za osvajanje medalja kidisati Belgijanke, aktuelne prvakinje Evrope. Francuskinje, Japanke, Australijanke, Kineskinje, Kanađanke, Špankinje i Nemice takođe predstavljaju ozbiljnu konkurenciju.

Srbija će se takmičiti u grupi A sa Španijom, Kinom i Portorikom. U ovoj fazi takmičenja, dve najbolje reprezentacije će se plasirati u četvrtfinale, što će biti izuzetno izazovno s obzirom na veliki broj izuzetno kvalitetnih selekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading