U Makau počelo SP u košarci za srednjkoškolce

Autor:

Sport

24.06.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularnim otvaranjem i zvanično je počelo Svetsko prvenstvo za srednjoškolce u Makau.

U Makau počelo SP u košarci za srednjkoškolce

Foto: ISF

Za naslov najboljeg u konkurenciji dečaka i devojčica boriće se 20 reprezentacija a Srbija ima predstavnika u muškoj konkurenciji. 

Posle obraćanja domaćina, takmičenje je otvorio predsednik Svetske federacije za školski sport (ISF) Gabrijel Petrinka. Prepuna hala pozdravila je i sve učesnike kao i članove borda ISF među kojima je bio i Željko Tanasković.

Republika

Foto: ISF

Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce - Makao

U prvoj utakmici posle svečanog otvaranja Makao je bio bolji od Indije. Reprezantaciju Srbije predstavlja gimnazija iz Kraljeva a momci koje predvodi profesor trener Adamović veruju da će na najbolji način predstavljati svoj grad i državu Srbiju. Prvi meč imaćemo protiv Brazila koji je izgubio od Ugande, 25. juna. 

Republika

Foto: ISF

Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce - Makao

- Fenomenalno otvaranje je iza nas. Bravo za domaćine. Našim momcima želim da se pokažu u najboljem svetlu a ako se ukaže prilika naravno i da osvoje medalju. Ovakva takmičenja pamte se za ceo život. Savez za školski sport se potrudio da im obezbedi lep put i smeštaj sa ostalim ekipama. Sada je na momcima da dobro igraju, ali i da se druže sa ostalim timovima a ovde su dečaci i devojčice sa svih kontinenata. Ovim putem želim da dam i zahvalnost državi Srbiji i Ministarstvu sporta, bez čije finansijske pomoći, školski sport ne bi mogao da nas predstavlja svuda u svetu na sjajan način - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

U Makau je i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. On je juče predsedniku ISF Petrinki, uručio majicu sa logom Grada Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading