ŽOC ZAGRMEO! NISAM AGENT 007, DOBILI SMO DVA MEČA U EVROLIGI: Trener Partizana zašao u statistiku, pa napravio GREŠKU U KORACIMA

Autor:

Sport

04.06.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke ne lažu, već otkrivaju kakav je skor crno-belih protiv Zvezde ove sezone.

ŽOC ZAGRMEO! NISAM AGENT 007, DOBILI SMO DVA MEČA U EVROLIGI: Trener Partizana zašao u statistiku, pa napravio GREŠKU U KORACIMA

Foto: Starsport

Obradović, Željko Obradović, agent 007! Žoc je prvi trener u istoriji Partizana koji je naređao sedam uzastopnih poraza od Crvene zvezde... Ovakvim komentarima su navijači crveno-belih isprozivali Žoca posle novog neuspeha u večitim derbijima, ovaj put sa 89:88 u prvoj utakmici finalne serije Košarkaške lige Srbije u hali "Aleksandar Nikolić".

Međutim, najtrofejniji trener Evrope, sa devet titula, nije hteo da prizna da je do njega i njegovih izabranika što im Janis Sferopulos i njegovim puleni drže bukvicu ove sezone pa su već u direktnim duelima osvojili Kup Radivoja Koraća i AdmiralBet ABA ligu i to "metlom" u finalnoj seriji sa 3-0 u pobedama. Našao je Žoc izgovor u pristrasnom suđenju, što smatraju i grobari, tvrdeći da je Partizan uspešniji od Zvezde u Evroligi, tamo gde imaju pošteno suđenje.

Republika

Foto: Starsport

Sferopulos drži čas Obradoviću ove sezone

- Nemojte molim vas da se objašnjavam, zaboleće vas glava. Nemojte molim vas da se pravimo naivni da ne znamo o čemu se radi. Uzmite tabelu Evrolige u dve zadnje sezone i vidite kako se završilo. Pa, onda uporedite malo. Znate o čemu pričam, kao i svi što znaju. Hvala na pitanju, veoma interesantno - rekao je Obradović na konferenciji za medije posle duela u Pioniru.

Ono na šta se Željko pozvao izgleda ovako. Tačno je da je Partizan ovu sezonu u Evroligi završio na 11. mestu, dok je Zvezda bila 16. na tabeli od 18 ekipa. Međutim, međusobni skor je 1-1. Crno-beli su prvi meč pred svojim navijačima rešili u svoju korist sa 88:86, dok je drugi pripao crveno-belima pred delijama sa 88:72. Dakle, "bolji" Partizan, kako to Obradović tvrdi, kad su sudije nepristrasne, ima "minus 14 koš-razliku". Odnosno, završio je ispred Zvezde ne zbog dominacije protiv nje, već zato što je malo bolje odigrao protiv ostalih rivala.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda ove sezone odbranila domaći teren u Evroligi

Slična priča i u sezoni 2022/23, povratničkoj Partizana u Evroligu. Tada je Partizan napravio fantastičan posao i sa šestog mesta otišao na megda Realu u plej-ofu i izgubio sa 3-2 u seriji, što je bila posledica tuče u Madridu i suspenzije glavnih igrača. Zvezda je tu sezonu završila u regularnom delu kao deseta.

Što se međusobnog skora tiče, on je takođe bio 1-1, s tom razlikom što su tada slavili gosti. Prvi evroligaški večiti derbi u istoriji pripao je Zvezdi pred grobarima u areni sa 76:73 trojkom Nemanje Nedovića.

Republika

Foto: Starsport

Trojka Nedovića za pobedu u prvom evroligaškom derbiju

Revanš je pripao Partizanu sa 79:78. Dakle, Zvezda je i te sezone napravila bolji međusobni skor sa "plus dva" u koš razlici.

Kada se podvuče crta - 2:2 u međusobnom skoru i "plus 16 koš-razlika za Zvezdu. To kada sude nepristrasne međunarodne sudije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Sale70

04.06.2024 16:45

Dobro je sto su autori ovog clanka "nepristrasni"

Mitka

04.06.2024 17:45

Zašto ne navedene da su pola utakmica dobili zahvaljujući sudijama,posebno prvu u Aba I ovu poslednju