NOVI ODLAZAK IZ ZVEZDE: Košarkaš crveno-belih se odlučio za novi klub, a evo i zašto!

Autor:

Sport

15.06.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačava tim Dejana Radonjića.

NOVI ODLAZAK IZ ZVEZDE: Košarkaš crveno-belih se odlučio za novi klub, a evo i zašto!

Foto: Starsport

Crnogorski košarkaš Marko Simonović došao je prošlog leta u Crvenu zvezdu iz Čikaga. Nakon godinu dana nije uspeo najbolje da se snašađe u crveno-belom dresu, pa je poslat na pozajmicu u Bešiktaš. Sada je poznato i da se centar neće vraćati na Mali Kalemegdan pošto je pronašao novi klub.

Ovaj 24-godišnjak iz Kolašina je raskinuo saradnju sa šampionom ABA lige i karijeru će nastaviti u turskom Bahčešehiru koji sa klupe predvodi bivši trener Zvezde, Dejan Radonjić.

Funkciju sportskog direktora u ovom klubu obavlja bivši igrač crveno-belih Nemanja Bjelica koji je već krenuo sa pravljenjem tima za narednu sezonu.

Pre Simonovića u klub iz Istanbula su stigli Goktuš Baš, Furkan Haltali i Si Džej Masinburg.

Marko je do sada u karijeri nastupao za Mens Sijenu, Olimpiju, Rozeto, Megu, Čikago, Crvenu zvezdu i Bešiktaš.

 

 

Simonović je košarku počeo da trenira u rodnom Kolašinu, u ekipi Gorštaka. Kasnije je otišao u Italiju gde je i započeo seniorsku karijeru u ekipi PMS Monkalijeri. Potom je odigrao sezonu u drugoj italijanskoj ligi za Sijenu. Sezonu 2018/19. je, uz kratku pozajmicu u Rozetu u Italiji, igrao za ljubljansku Olimpiju.

U julu 2019. je potpisao dvogodišnji ugovor sa Megom. U prvoj sezoni u Megi, Simonović je bio treći na listi najkorisnijih igrača u trenutku prekida Jadranske lige zbog pandemije. Na NBA draftu 2020. je odabran kao 44. pik od strane Čikago bulsa. Dana 18. avgusta 2021. godine je potpisao ugovor sa Čikago bulsima.

U julu 2023. potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Drugog januara 2024. prosleđen je na polusezonsku pozajmicu u Bešiktaš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading