(NE)OČEKIVANO: Crvena zvezda ostaje bez ISKUSNOG IGRAČA!

Autor:

Sport

13.06.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija naredna destinacija.

(NE)OČEKIVANO: Crvena zvezda ostaje bez ISKUSNOG IGRAČA!

Foto: Starsport

Iskusni mađarski košarkaš, Adam Hanga, koji je prošle sezone nosio dres Crvene zvezde, odlučio je da potpiše ugovor sa španskim Huventudom. Ovu informaciju je prvi objavio novinar Mark Mundet iz lista "Higantes del basket".

Hanga je prošlog leta stigao u Crvenu zvezdu kao igrač madridskog Reala, tada aktuelnog prvaka Evrope. Potpisao je ugovor na 1+1 godinu, što znači da crveno-beli mogu do 15. jula da odluče da li žele da zadrže Hangu, ali male su šanse za takav scenario.

Mađar je u prethodnoj sezoni Evrolige odigrao 26 utakmica za Zvezdu, od toga 10 kao starter, a prosečno je po duelu beležio 10 poena (47% za dva, 33% za tri), 2,9 skokova i 2,4 asistencije. Njegova pouzdanost i kvalitet su bili od velike važnosti za tim.

U finišu sezone Hanga nije bio na raspolaganju treneru Janisu Sferopulosu zbog povrede šake. Zbog nje je propustio finalnu seriju KLS, a nije nastupio ni u finalu AdmiralBet ABA lige.

Adam Hanga je prethodno igrao za Albu Fehervar, Manresu, Baskoniju, Avelino, Barselonu i Real Madrid. Izabran je za najboljeg defanzivca Evrolige za sezonu 2016/2017, što svedoči o njegovom značaju i kvalitetu na terenu.

Očekuje se da će Hanga svojim iskustvom i veštinama doprineti uspesima španskog Huventuda, dok će navijači Crvene zvezde zadržati lepe uspomene na njegovo vreme provedeno u klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading