BOMBA: Lionel Mesi napušta SAD! Oblači dres posrnulog giganta sa Balkana?!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.06.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne...

BOMBA: Lionel Mesi napušta SAD! Oblači dres posrnulog giganta sa Balkana?!

Foto: Tanjug/AP

Nedavno je Lionel Mesi najavio da će igračku karijeru okončati u MLS ligi u dresu Intera iz Majamija, ali su se možda preko noći neke stvari promenile...

Lionel Mesi, legendarni fudbaler, od leta 2023. godine nosi dres Inter Majamija, kluba čiji je suvlasnik Dejvid Bekam. Mesi je potpisao ugovor do kraja 2025. godine i već je ostavio značajan trag u klubu. Prošle sezone, Inter Majami je osvojio KONKAKAF Liga kup, a ove sezone Mesi briljira kao kapiten reprezentacije Argentine.

U tekućoj sezoni, Mesi je ostvario impresivne rezultate, postigavši 14 golova i ostvarivši 11 asistencija u 15 utakmica u svim takmičenjima. U MLS ligi, deli treće mesto po broju postignutih golova sa Luisom Suarezom, dok je prvi po broju asistencija sa devet dodavanja za gol.

U poslednje vreme, pojavile su se spekulacije o mogućem prelasku Mesija u Hajduk iz Splita, klub iz bivše Jugoslavije. Prema podacima sa Transfermarkta, postoji 39 odsto šanse da Mesi zaigra za ovaj kultni klub. Međutim, ova informacija izgleda kao šala, ali s obzirom na nedavno imenovanje Đenara Gatuzoa za trenera Hajduka, čini se da i nezamislive stvari mogu postati realnost.

Foto: Transfermarkt.com/printscreen

"Transfermarkt" najavio bombastični transfer?

 

Kada je reč o ostvarenjima "splitskih bilih" u nacionalnom šampionatu Hrvatske, treba napomenuti da "Poljud" čeka šampionski titulu gotovo dve decenije. Poslednji put Hajduk je bio šampion 2005. godine, ali treba napomenuti da su 2022. i 2023. godine stizali do pehara u hrvatskom kupu.

Treba napomenuti da je splitski Hajduk od raspada nekadašnj SFR Jugoslavije svega šest puta osvajao šampionski pehar, dok je sa druge strane najveći konkurent, zagrebački Dinamo to učionio čak 26 puta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading