EVO DA LI IMA RAZLOGA ZA BRIGU: Poznat stepen povrede Nikole Jovića!

Autor:

Sport

13.06.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seketor Pešić može da odahne.

EVO DA LI IMA RAZLOGA ZA BRIGU: Poznat stepen povrede Nikole Jovića!

Foto: Starsport

Srpski košarkaš Nikola Jović nedavno je doživeo povredu neposredno pred Olimpijske igre, što je izazvalo veliku zabrinutost među srpskim navijačima. Jović je primećen na aerodromu "Nikola Tesla" kako nosi ortopedsku čizmu na nozi, što je dodatno podstaklo brigu sportske javnosti u našoj zemlji.

Foto: ATA Images

Nikola Jović

Međutim, prema informacijama  Mozzartsporta, ispostavilo se da povreda nije ozbiljnije prirode. Naime, Jović je izvrnuo zglob neposredno pre dolaska u Srbiju, a nošenje ortopedske čizme bilo je preventivne prirode usled dužine leta. 

Nakon ohrabrujućih vesti o Jovićevom zdravstvenom stanju, očekuje se da će pregledi kod specijalista naše reprezentacije potvrditi njegovu spremnost za nadolazeće sportske izazove. Ukoliko se pokaže da je spreman, Jović će se pridružiti ostalim reprezentativcima i početi pripreme za Olimpijske igre u Parizu 24. juna. Prve provere "Orlovi" će imati 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske, iza zatvorenih vrata.

Nakon pripremnih utakmica, Srbija će odigrati prvi zvanični meč 12. jula protiv Francuske u Lionu. Uslediće jak turnir u Abu Dabiju gde će se suočiti sa Australijom 16. i SAD 17. jula. Nakon toga, reprezentacija će otputovati u Lil, gde će se igrati grupna faza Olimpijskih igara, četiri dana pre početka samih Igara, tačnije 24. jula.

Nikola Jović se nalazi na širem spisku selektora Svetislava Pešića od 16 kandidata za nacionalni tim i očekuje se da će biti aktivan u navedenim pripremnim utakmicama. Protekle sezone, Jović je prosečno beležio 7,7 poena uz 4,2 skokova i 2 asistencije po meču za ekipu Majami Hita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading