DRUGARSTVO PRE SVEGA! NA TERENU LJUTI RIVALI, VAN NJEGA PRIJATELJI: Nedović podržao Anđušićev projekat (FOTO)

Autor:

Sport

11.06.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između ostalih gost je bio i igrač Zvezde.

DRUGARSTVO PRE SVEGA! NA TERENU LJUTI RIVALI, VAN NJEGA PRIJATELJI: Nedović podržao Anđušićev projekat (FOTO)

Foto: Starsport

Danilo Anđušić i Nemanja Nedović

Na otvaranju košarkaškog kampa Danila Anđušića u Kovilovu, gosti su bili nekadašnja reprezentativka Srbije Sonja Vasić, olimpijka i osvajačica srebra na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine Ivana Maksimović Anđušić (njegova supruga), kao i Nemanja Nedović. Igrač Zvezde je podržao projekat prijatelja, te se prisetio početaka prijateljstva sa velikim rivalom sa terena i istakao koliko su košarkaški kampovi bitni za razvoj mladih igrača.

- Pritisak definitivno postoji u ovoj državi, u našoj ligi, mislim da se tu gubi talenat i kreativnost kod tih mlađih igrača. Mislim da se pravi greška jer se preskaču jako bitne stvari radi pripreme igrača za prvi tim, što pre da ih spreme za prvi tim. E onda kao ispunjava se neka norma i tu se prave greške i gubi se mnogo igrača. Uskraćuje se taj deo koji je jako bitan za mladog igrača. Jako je teško nositi se sa pritiskom, pogotovo za mladog igrača. Teško je za mene koji sada punim 33 godine. Znao sam šta me čeka i pripremao sam se mentalno pre svega i teško je. Na svima zajedno je odgovornost da tim mladim igračima učinimo taj prelazak iz juniorskog u seniorski staž što bezbolnijim, naglasio je košarkaš Crvene zvezde. 

Republika

Foto: Instagram/nibman

Nedović na otvaranju Anđušićevog kampa

Što se tiče početka druženja sa Anđušićem, evo kada je počelo.

- Juniorska reprezentacija? Kadetska! Mene su prebacili te godine sa starijima da igram i propustio sam zlato, rekao je Nedović a onda istakao koliko su košarkaški kampovi bitni za razvoj mladih igrača: 

- Ja sam počeo sa košarkom u Italiji i prvi kamp u Srbiji koji sam posetio bio je na Zlataru, a mi smo živeli u Novoj Varoši pa nam je bilo blizu. Lepa su sećanja, znam koliko to klincima znači i jako mi je drago što se Danilo odlučio za ovaj korak. Što više dece treba da posećuje takve kampove i da stvara prijateljstva koja traju ceo život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading