ZVEZDA I PARTIZAN DOBILI POZIVNICE ZA EVROLIGU! MILIONČE da bi se igralo u eliti!

Autor:

Sport

09.06.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se pričalo o tome.

ZVEZDA I PARTIZAN DOBILI POZIVNICE ZA EVROLIGU! MILIONČE da bi se igralo u eliti!

Foto: Starsport

U većini država uveliko traju završnice u nacionalnim prvenstvima, pre svih Španiji, Grčkoj, Francuskoj, Litvaniji…pa se uveliko priča o pripremama za reprezentativne akcije i predstojeće Olimpijske igre.

Ipak, mnogi klubovi su se okrenuli planovima za narednu sezonu na evropskoj sceni.

Da bi se formirali sastavi za naredne izazove, klubovi moraju za početak da znaju u kojim će takmičenjima igrati. A to, za one sa najvećim ambicijama, znači – da li će igrati u Evroligi.

Iz Barselone su, kako "Meridian sport" saznaje, stigle pozivnice na adresu Crvene zvezde, Partizana, ali i drugih klubova koji nemaju stalnu licencu za učešće u najjačoj ligi. Kao i šta je potrebno da urade, ako žele sledeće godine da igraju u Evroligi.

Republika

Foto: Starsport

Luka Mitrović i Danilo Anđušić

Svi ti klubovi igraće na takozvanu „vajld kartu“ a za nju će morati da izdvoje odjednom – milion evra.

Naime, sama specijalna pozivnica košta 750 hiljada evra, dok će biti neophodno da se uplati i depozit za troškove suđenja od 250 hiljada evropskih novčanica, što okruglo daje tu famoznu brojku.

Ekipa Crvene zvezde kao šampion AdmiralBet ABA lige ima privilegiju da prva dobije "specijalnu pozivnicu", međutim, više puta se šuškalo da bi Evroliga rado videla ponovo i Partizan u eliti.

Sledeće sedmice je sastanak Borda Evrolige i do tada klubovi moraju da se izjasne da li su spremni da sezonu počnu sa izdatkom od milion evra. Dok se to ne desi, još uvek će se nagađati ko će u narednom ciklusu biti deo najelitnijeg klupskog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading