BODIROGA PROGOROVIO O VEČITIMA: Optimista sam da će Zvezda i Partizan igrati Evroligu, ali...

Autor:

Sport

24.05.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek elitnog takmičenja o gorućoj temi.

BODIROGA PROGOROVIO O VEČITIMA: Optimista sam da će Zvezda i Partizan igrati Evroligu, ali...

Foto: Starsport

Dejan Bodiroga

Dejan Bodiroga, predsednik Evrolige, govorio je o Zvezdi i Partizanu i njihovom potencijalnom učešću u eliti naredne sezone.

Njegovo viđenje goruće teme izneo je uoči prvog meča fajnal fora između Panatinaikosa i Fenerbahčea u Berlinu.

- Status Evrolige je poznat. Poznato je i da je za Evroligu Balkan i Srbija važno tržište već dugi niz godina. Prvak AdmiralBet ABA lige imao je mesto prethodnih sezona, ali to će sada biti odluka akcionara. Mislim da su Zvezda i Partizan značajni za Evroligu. Optimista sam da će igrati naredne sezone, ali sačekajmo odluku akcionara - rekao je Bodiroga i osvrnuo se na završni turnir:

Sjajna atmosfera je ovde u Berlinu. Mislili smo još prošle sezone da su brojke bile dobre, međutim, ove godine su još bolje. Ligaški deo sezone je bio odličan i nadam se da nas očekuje dobar fajnal-for.

Podsetimo, Zvezda je osvojio titulu u regionalnoj ligi za sezonu 2023/24, ali je sportski direktor Evrolige naglasio da to više nije garant za učešće u eliti. Prethodno je Partizan lani bio prvi, osigurao mesto u Evroligi, dok su crveno-beli do prestižnog takmičenja stigli putem specijalne pozivnice. Osim srpskih predstavnika, za vajd-kartu u narednom ciklusu konkurišu još i berlinska Alba, Virtus Bolonja i španska Valensija. Konačna odluka se očekuje u julu mesecu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading