ŠOKANTAN TRANSFER! Nekadašnji ljubimac grobara VRATIO se da POMOGNE!

Autor:

Sport

07.06.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučio je da prihvati poziv iz rodnog grada.

ŠOKANTAN TRANSFER! Nekadašnji ljubimac grobara VRATIO se da POMOGNE!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Nakon uspešnih nastupa u najjačim evropskim takmičenjima, osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, Stefan Birčević je odlučio da se vrati u rodni Lazarevac i pojača ekipu Lazarevac Paragon, koja se takmiči u Prvoj srpskoj ligi.

- Mislim da je vreme da deo svoje karijere posvetim i nešto košarkaški što sam uradio do sada pokažem u svom gradu, svom klubu, svom selu. Spreman sam da napravim najviše moguće sa Paragonom i nadam se da ćemo imati podršku u našem gradu Lazarevcu i mom selu Šopiću - rekao je Stefan Birčević.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je profesionalnu karijeru počeo u valjevskom Metalcu, potom je igrao za Radnički iz Kragujevca i 2014. potpisao za španski Estudijantes. Samo dve sezone kasnije prvi put obukao je dres Partizana, usledila je ubrzo nova selidba, najpre u Istanbul BB, pa Banvit i onda bundesligaša Bon.

Foto: Starsport

Stefan Birčević

Vratio se među crno-bele 2019. i odigrao još jednu sezonu u Humskoj, pa redom igrao u Evrokupu za tursku Bursu, rumunski Kluž, nemački Miteldojčer i litvanski Lijetkabelis prošle sezone.

Birčević je bio član najslavnije reprezentacije Srbije od osamostaljenja, predvođene selektorom Aleksandrom Đorđevićem. U Madridu je 2014. igrao finale Svetskog prvenstva kada su SAD sa 129:92 porazile "orlove", potom i u Riju 2016, u reprizi, samo sada na Svetskom prvenstvu (96:66) i na kraju 2017. finale Evropskog prvenstva u kom je protiv nas slavila Slovenija sa 93:85.

Osvojena tri srebra sa najvećih takmičenja, u Šopiću, ima Birčević, u kom će sada prvi put živeti i igrati seniorsku košarku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading