PREMINUO LEGENDARNI ČLAN KUĆE SLAVNIH! Tužne vesti stižu iz Amerike

Autor:

Sport

09.06.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda NBA lige nas je napustila.

PREMINUO LEGENDARNI ČLAN KUĆE SLAVNIH! Tužne vesti stižu iz Amerike

Foto: Twitter/chicagobulls

Čet Voker

Legenda NBA lige, Čester Čet Voker, preminuo u 85. godini života

Tužne vesti stižu iz Amerike, odakle saznajemo da je legenda NBA lige, Čester Čet Voker preminuo u 85. godini života. Voker je ostavio neizbrisiv trag u svetu košarke i bio je član Kuće slavnih u Springfildu.

Bogata i uspešna karijera

Tokom svoje karijere, Voker je sedam puta učestvovao na Ol-star mečevima, što svedoči o njegovom izuzetnom talentu i doprinosu košarci. U NBA ligu je stigao 1962. godine kao 12. pik na draftu od strane Sirakjuza, koji su kasnije postali Filadelfija Seventisiksersi. Nastupao je za ovu ekipu do 1969. godine, nakon čega je prešao u Čikago Bulse, gde je i završio svoju impresivnu karijeru 1975. godine.

Uloga van terena


Nakon završetka sportske karijere, Voker se nije bavio košarkom, već je postigao zapažen uspeh kao producent nekoliko TV filmova. Ovo svedoči o njegovom višestrukom talentu i sposobnostima koje su prevazilazile granice sportskog terena.

Voker će zauvek ostati upamćen po svom doprinosu košarci i kao ikona koja je inspirisala mnoge mlade igrače širom sveta, a njegov klub Čikago oprostio se od njega na prikladan način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading