TUGA U SVETU KOŠARKE: Preminuo legendarni Bil Volton!

Autor:

Sport

27.05.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otišla je legenda NBA.

TUGA U SVETU KOŠARKE: Preminuo legendarni Bil Volton!

Foto: Printskrin

Veliki gubitak za svet košarke: Preminula NBA legenda Bil Volton

NBA zajednica je potresena vestima o preminuću NBA legende i člana Kuće slavnih, Bila Voltona, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću u 71. godini života. Volton, poznat po svojoj dominantnoj igri kao centar, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji NBA lige, osvojivši titulu sa Portlandom i Bostonom.

Revolicija na poziciji centra

Bil Volton je bio zaista jedinstven. Kao član Kuće slavnih, redefinisao je poziciju centra. Njegove jedinstvene veštine učinile su ga dominantnom silom na UCLA i dovele do MVP priznanja u NBA ligi, dva NBA šampionata i mesta na NBA timovima za 50. i 75. godišnjicu.

Sećanje na život i nasleđe


Adam Silver, komesar NBA lige, istakao je Voltonovu radost prema životu i ljubav prema košarci koju je nesebično delio sa svima. Njegovo prisustvo na događajima lige uvek je bilo obeleženo vedrinom, osmehom i spremnošću da podeli svoju mudrost i toplinu sa drugima. Volton je takođe ostavio dubok trag i kao komentator, pružajući zabavne i uvidne komentare koji su zabavljali generacije ljubitelja košarke.

Saučešće porodici i NBA zajednici

NBA liga je izrazila iskreno saučešće Voltonovoj porodici, supruzi Lori, sinovima Adamu, Nejtu, Luku i Krisu, kao i svim njegovim prijateljima i kolegama. Njegova beskrajna energija, ljubav prema igri i toplina koju je pružao ostaće duboko urezani u sećanjima svih koji su ga poznavali i voleli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading